Stand van zaken Coronacijfers!

Coronacijfers blijven dalen: nog 544 patiënten op intensieve zorg!

null Beeld AFP

Het gemiddelde aantal besmettingen, hospitalisaties en overlijdens dalen verder in ons land. Het aantal coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen is onder de drempel van 1.500 gezakt. Nog 544 patiënten liggen op intensieve zorg. Dat blijkt uit voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.

Tussen 16 en 22 mei werden dagelijks gemiddeld 121 mensen met Covid-19 opgenomen in de ziekenhuizen. Dat komt neer op een daling met 17 procent in vergelijking met de voorgaande periode. Maandag werden er voor het eerst sinds 21 februari minder dan 100 nieuwe opnames geregistreerd (99).

Dagelijkse ziekenhuisopnames in België

Volgens de gegevens van Sciensano verblijven nog 1.494 mensen in het ziekenhuis, een daling met 17 procent in vergelijking met vorige week. Een week geleden waren het er nog bijna 2.000, een maand geleden meer dan 3.000. Onder hen hebben 544 patiënten intensieve zorg nodig, een daling met 12 procent. Het zijn er vier meer dan gisteren. Ongeveer een maand geleden piekte de Covidbezetting op intensieve nog boven de 940 bedden. De regering heeft 500 als richtdrempel gekozen voor verdere versoepelingen. Dat lijkt haalbaar tegen eind mei als de cijfers aan het huidige tempo verder dalen.

RP: Hopelijk zal dit ook zo snel in Nederland gebeuren!

https://coronadashboard.rijksoverheid.nl/