Professor van de Yale University choqueert: “60% van de nieuwe patiënten is gevaccineerd”

Geplaatst op 27 april 2021 door E.J. Bron

Vaccinatie beschermt wellicht niet voldoende voor verbreiding

Steeds opnieuw gebeurt datgene dat eigenlijk volgens de vertelling van de machtigen niet mag gebeuren: iemand die al een vaccinatiedosis – of zelfs allebei – kreeg, besmet zich met het coronavirus. Harvey Risch, een gerenommeerde professor in de epidemiologie van de Amerikaanse elite-universiteit Yale, doet nu van zich spreken. Hij beweert namelijk dat zelfs de meerderheid van de nieuwe coronagevallen al een vaccinatie gehad zou hebben!

Risch geldt in de VS als prominent deskundig criticus van het officiële corona-narratief. In deze functie trad hij nu in het programma “War Room” van de voormalige strateeg van Donald Trump, Steve Bannon, op – en verblufte met zijn informatie. Hij is ervan overtuigd dat men de Amerikaanse bevolking bij de vaccins met betrekking tot hun werkzaamheid iets op de mouw speldt. Men zou de bevolking namelijk achter zich hebben gekregen met de bewering dat de eigen bescherming tegen een infectie na een vaccinatie tussen 60% en 90% zou liggen.

Damt virusverspreiding niet voldoende in

Dat zou echter sowieso niet de maatstaf zijn waarop men zich zou moeten oriënteren. Het enige belangrijke zou de vraag zijn of de vaccinatie tegen de verspreiding van het virus zou beschermen. Hierover zouden grote farmaceutische concerns geen datamateriaal beschikbaar stellen. Daarom zou men de landen waar de vaccinaties het meest toegepast werden empirisch moeten bekijken. Dat zou vooral Israël zijn – waar de verspreiding nu ongeveer met de helft ingedamd zou zijn.

Omdat de verspreiding daarmee niet zomaar in één klap zou ophouden, zou dit als wekroep moeten dienen voor al diegenen die dachten dat de vaccinatie hen van alle beperkingen zou bevrijden. Want wanneer het infectiegebeuren maar met de helft ingedamd zou worden, dan zou dat niet het logische gevolg daarvan zijn. De betrokkenen zouden slechts mildere of helemaal geen symptomen meer hebben. Risch gelooft weliswaar dat daardoor naar een groepsimmuniteit toegewerkt kan worden – andere onderzoekers zijn daarover echter minder optimistisch.

Meer dan 60% van de nieuwe gevallen was gevaccineerd

Bijzonder explosief is echter dat blijkbaar veel personen ondanks een vaccinatie nog positieve testresultaten afleverden. Daarbij verwees Risch naar de omstandigheid dat medici in ziekenhuizen tegenover hem bevestigden dat meer dan de helft van alle nieuwe coronagevallen gevaccineerde personen zijn: “Zij schatten dat meer dan 60% van de nieuwe patiënten die zij behandelen al een vaccinatie tegen het coronavirus ontvingen.

Risch wierf voor het gebruik van hydroxychloroquine

Dat Risch er wellicht aan twijfelt of de vaccinatie het meest zinvolle uitgangspunt is om het virus te bestrijden, is niet nieuw. Vorig jaar adviseerde hij om coronapatiënten te behandelen met hydroxychloroquine. Dit zou in het bijzonder gelden voor personen uit hoge risicogroepen. Enige tijd nadat zijn artikel in de “American Journal of Epidemiology” voor ophef zorgde – ook aan zijn eigen universiteit – herhaalde hij zijn inschatting op “Fox News”.

Lees hier het hele artikel: Professor van de Yale University choqueert: “60% van de nieuwe patiënten is gevaccineerd”