Nog niet alle terrassen gaan weer open!

Afbeeldingsresultaten voor leeg terras

Flevoland • Dinsdag 27 april 2021 | 20:55

De eigenaren van restaurant Kip & Ei Dubbel-Op op de Kemphaan in Almere hebben besloten woensdag het terras niet te openen. Op social media schrijven ze dat ze niet willen gokken met hun gezondheid en ook geen financiële risico’s willen nemen.

Officieel mogen eigenaren Arie en Irma van der Mee vanaf woensdag weer gasten ontvangen op het terras. ”Wij zijn al in risico-leeftijd en we zijn nog niet (volledig) ingeënt tegen het virus. Na maanden aan alle maatregelen te hebben voldaan en verstoken te blijven van besmetting, gokt de overheid nu dat terrassen onder beperkingen open kunnen.” Ze vinden dit niet alleen risico voor hun gezondheid, maar ook financieel geeft het onzekerheid. ”Is het bijvoorbeeld slecht weer, dan blijven wij met voorraden zitten en daarvan hebben we al heel veel moeten vernietigen. Wij zullen onze terrassen dus niet openen.”

Vorige maand werd bekend dat het restaurant stopt. Eigenaren Arie en Irma van der Mee worden de nieuwe beheerders van Landgoed Den Berg in Overijssel. Ze houden het restaurant in Almere aan tot er zich een nieuwe eigenaar meldt of totdat hun contract in juni 2022 verloopt.

Ook andere terrassen dicht
Ook restaurant Aan de Fonteyn in Dronten blijft dicht. Op social media schrijft de horecagelegenheid: ”Het terras van Aan de Fonteyn gaat nog niet open voor die paar uur per dag. We hopen ergens in mei weer helemaal open te mogen. Helaas is het even niet anders!”

Restaurant Ida in Almere opent het terras ook niet. Het sushi restaurant schrijft: ”Helaas, wegens het hoge coronarisico voor onze medewerkers en klanten hebben wij besloten om het terras komende woensdag nog niet te openen. Komende periode zullen wij de ontwikkelingen in de gaten houden en eventuele wijzigingen in ons besluit communiceren.”

Omroep Flevoland – Nieuws – Nog niet alle terrassen gaan weer open