Arabische relschoppers vallen de Israëlische politie aan met molotovcocktails, vuurwerk

Palestijnen komen in opstand

In de oude stad van Jeruzalem kwamen honderden moslims in opstand na het beëindigen van de avondgebeden.

Door Aryeh Savir, TPS

Duizenden moslims kwamen zaterdag in opstand op verschillende locaties in Jeruzalem, een voortdurende uiting van religieus geweld tijdens de moslimmaand Ramadan die de hoofdstad de afgelopen dagen heeft meegemaakt.

Bij Sha’ar Shechem, de Damascuspoort, bij de ingang van de Oude Stad, kwamen honderden moslims in opstand na het beëindigen van de avondgebeden. De politie reageerde met middelen om mensenmassa’s te beheersen.

Sha’ar Shechem is het toneel geweest van nachtelijke rellen, waaronder antisemitische aanvallen op Joodse individuen.

Bij een dergelijk incident viel een moslim een ​​ultraorthodoxe jood aan en sloeg zijn hoed af. De politie arresteerde de aanvaller.

Bij Sha’ar Haprachim, Herodes’s Gate, werd een grenspolitieagent aangevallen met een slag in het gezicht. De politieagent had medische behandeling nodig en de verdachte werd gearresteerd voor verhoor.

Bij de Rockefeller-kruising lanceerden relschoppers vuurwerk en gooiden een steen naar een politieauto, waardoor twee politieagenten lichtgewond raakten en werden behandeld door medisch personeel.

Tijdens een processie van tientallen gemaskerde mannen in de buurt van Issawiya vuurden de relschoppers vuurwerk af op de politie. De politie verspreidde ze met behulp van oproerbeheersingsmiddelen.

De politie kwam ook in botsing met moslimrelschoppers op andere punten in Jeruzalem. Bij de grensovergang Qalandiya gooiden honderden relschoppers molotovcocktails, staken banden in brand en lanceerden vuurwerk op de Israëlische strijdkrachten, en bij Rachel’s Tomb vielen moslims Israëlische troepen aan die op de heilige plaats waren gestationeerd.

In beide hotspots gebruikten de Israëlische troepen middelen om demonstraties uiteen te drijven en na enkele uren van activiteit slaagden de troepen erin de relschoppers uiteen te drijven en de orde te herstellen.

De commandant van de grenspolitie, hoofdinspecteur Amir Cohen, arriveerde bij de belangrijkste activiteitencentra in Jeruzalem, ontmoette de commandanten en strijders, hoorde van hen over de activiteit in de sector en ‘eiste dat ze ernaar zouden streven om elke dreiging het hoofd te bieden, professioneel en professioneel te handelen. doe er alles aan om iedereen te arresteren die burgers of troepen aanvalt. “

https://unitedwithisrael.org/arab-rioters-attack-israeli-police-with-molotov-cocktails-fireworks/?utm_source=newsletters_unitedwithisrael_org&utm_medium=email&utm_content=Israelis+Place+Jewish+Victory+Symbol+on+Hezbollah+Tunnel%3B+%E2%80%98Gaza+Will+Be+Hit+Hard%E2%80%99%3B+Undercover+Israelis+Bust+Violent+Rioters%3B+Israelis+Help+Ethiopia+Fight+Covid&utm_campaign=20210425_m162974887_Israelis+Place+Jewish+Victory+Symbol+on+Hezbollah+Tunnel%3B+%E2%80%98Gaza+Will+Be+Hit+Hard%E2%80%99%3B+Undercover+Israelis+Bust+Violent+Rioters%3B+Israelis+Help+Ethiopia+Fight+Covid&utm_term=Arab+Rioters+Attack+Israeli+Police+with+Molotov+Cocktails_2C+Fireworks