MEDISCHE MISKLEUNEN…

Geplaatst op 16 april 2021 door E.J. Bron

(Door: “Driek”)

De oudere lezers onder ons kunnen zich het misschien nog herinneren dat in de jaren zestig het schandaal ontstond over het middel Softenon. Softenon is één van de merknamen voor Thalidomide. Softenon is een geneesmiddel dat in de jaren vijftig werd ontwikkeld in Duitsland onder de naam Contergan. Het werd voorgeschreven als een wondermiddel tegen onder andere slapeloosheid en ochtendmisselijkheid.

Softenon werd vanaf 1957 voorgeschreven als effectief middel tegen zwangerschapsbraken. Pas enkele jaren later werd er bekend dat het schadelijke gevolgen had voor het ongeboren kind. Zo werden er meer baby’s geboren met ernstige afwijkingen zoals te korte of zelfs afwezige ledematen. Het middel bleek al succesvol gebruikt te worden tegen slaapproblemen, als kalmeringsmiddel, pijnstiller en later als effectief middel tegen zwangerschapsbraken tijdens het eerste stadium. In Nederland en België werd het onder de naam Softenon geproduceerd. Inmiddels is het middel uit de handel gehaald.

Een andere medische miskleun was het slaapmiddel Halcion. Mensen die beweren slachtoffer te zijn van het inmiddels verboden slaapmiddel Halcion willen van de fabrikant, de Amerikaanse firma Upjohn, schadevergoeding. Dit staat in een brief van hun advocaat mr. E. J. Dommering uit Den Haag aan dit Amerikaanse bedrijf en de vertegenwoordigingen in België en Nederland (Ede).

Volgens mr. Dommering vinden de Halcion-slachtoffers dat Upjohn dit middel, dat bij hen ernstige en schadelijke bijwerkingen bleek te veroorzaken, niet in de handel had mogen brengen. Voor die bijwerkingen waren ze bovendien niet gewaarschuwd. Twee tot tien procent blijft klagen over bijwerkingen. De psychiater spreekt van „een hele reeks klachten”, zoals slecht zien, prikkelingsverschijnselen in de hoofdhuid en overgevoeligheid van het gehoor. Deze bijverschijnselen kunnen wel twee jaar duren, aldus Van der Kroef. Voor zover hem nu bekend is, kunnen hoge doseringen vitamine B-complex (alle soorten vitamine B) voor enige verlichting zorgen.

Tot de volgens hem „vele tientallen slachtoffers” behoren volgens Van der Kroef mensen die door de Halcion in een psychiatrische inrichting of crisiscentrum zitten of hebben gezeten of mensen die in de WW terecht zijn gekomen. Van twee zelfmoordgevallen zegt hij zeker te weten dat die onder invloed van Halcion zijn gebeurd.

Gezien de gevaren van geneesmiddelen die onvoldoende zijn onderzocht en die op langere termijn ernstige schade veroorzaken, lijkt het mij zeer verstandig geen prik te nemen tegen het Coronavirus. Gezien het aantal klachten over dat zogenaamde vaccin is de ellende in de toekomst niet te overzien.

Ik wens U allen nog een fijne en prikloze dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

https://ejbron.wordpress.com/2021/04/16/medische-miskleunen/