Vaccinpaspoorten worden vergeleken met gele Davidssterren uit de Holocaust!

Een man met een masker en beschermende kleding staat naast een spandoek met een afbeelding van een gele davidster uit het Holocaust-tijdperk in Tel Aviv op 21 april 2020. (Jack Guez / AFP via Getty Images)

DOOR BEN SALES 30 MAART 2021 17:07 UUR

Een man met een masker en beschermende kleding staat naast een spandoek met een afbeelding van een gele davidster uit het Holocaust-tijdperk in Tel Aviv op 21 april 2020. (Jack Guez / AFP via Getty Images)

Andere tegenstanders van volksgezondheidsbeperkingen hebben gesuggereerd of gesuggereerd dat het idee om recreatieruimtes alleen open te stellen voor degenen die geen risico lopen op COVID vergelijkbaar is met de vervolging van de Europese Joden door de nazi’s, die culmineerde in genocide. 

De trend is het laatste voorbeeld van mensen, in het algemeen, maar niet alleen van politiek rechts, die mandaten voor de volksgezondheid die ze niet leuk vinden gelijk stelt aan de Holocaust – een praktijk die antisemitistische waakhonden en holocaustgeleerden herhaaldelijk hebben veroordeeld.

“De COVID-19-regels vergelijken met de slachting van miljoenen in de Holocaust is walgelijk, verkeerd en hoort niet thuis in onze samenleving”, tweette Jonathan Greenblatt, CEO van Anti-Defamation League vorig jaar.

Vaccinpaspoorten verwijzen naar documentatie waarmee degenen die tegen COVID-19 zijn ingeënt, toegang zouden krijgen tot openbare ruimtes zoals sportscholen, winkelcentra, musea of ​​theaters die in de toekomst een dergelijk bewijs nodig zouden hebben. De regering-Biden werkt aan het opzetten van een vaccinpaspoortsysteem naarmate de vaccinatieaantallen toenemen, aldus The Washington Post.

Israël, dat de meerderheid van zijn 9 miljoen inwoners heeft ingeënt , voert sinds ongeveer een maand een vaccinpaspoortsysteem in . Aanhangers van het idee zeggen dat het gevaccineerde mensen in staat zal stellen te genieten van een relatieve terugkeer naar de norm, terwijl anderen worden aangemoedigd om het vaccin te krijgen.

Tijdens de pandemie hebben anti-lockdown-activisten COVID-gerelateerde volksgezondheidsbeperkingen vergeleken met de Holocaust. Het idee van vaccinreferenties – een digitaal vaccinatiebewijs of een negatieve COVID-19-test die naar verluidt door het Witte Huis wordt overwogen en al in de staat New York wordt uitgerold – heeft conservatieven in de war gebracht.

“Voorstellen zoals deze klinken naar nazi-Duitsland uit de jaren veertig. We moeten er alles aan doen om te voorkomen dat Amerika een ‘show your papers society’ wordt, ”zei Cawthorn, een eerstejaars Republikeins congreslid uit North Carolina, volgens Fox News . “De grondwet en onze grondbeginselen keuren dit soort totalitarisme af.”

Lees hier het hele artikel: https://www.jta.org/2021/03/30/united-states/vaccine-passports-are-being-compared-to-yellow-stars-of-david-from-the-holocaust?utm_source=JTA_Maropost&utm_campaign=JTA_DB&utm_medium=email&mpweb=1161-28797-264000