Pandemie heeft de Duitse economie nu al € 250 miljard gekost!

Duitsland zal waarschijnlijk nooit meer herstellen van deze kunstmatig gekweekte pandemie. Dat is gewild – per slot van rekening moet men, om de “Great Reset” door te drukken, bloeiende landschappen in steppes veranderen:

De lockdown kost de Duitse economie in het eerste kwartaal van 2021ongeveer € 50 miljard. Dat blijkt uit een berekening van het Instituut van de Duitse Economie in Keulen, waarover de “Bild am Sonntag” bericht. In totaal bedraagt de daling van het bnp door de coronacrisis zodoende tot nu toe € 250 miljard.

“De coronacrisis was en is een shock voor de Duitse economie die zijn gelijke zoekt”, zei de directeur van het instituut Michael Hüther. Weliswaar zouden de hulppakketten van de Duitse regering en het geld voor deeltijdwerk ergere gevolgen hebben kunnen afwenden. “De uitbetalingen van de hulp hebben echter deels veel te lang op zich laten wachten.”

Het aantal “zombie”-ondernemingen, die alleen nog maar bestaan omdat de plicht tot faillissement is uitgesteld, wordt door het instituut op 5000 geschat.

Dat is uiteraard slechts het topje van de ijsberg en er zullen nog veel meer miljarden verbrand worden. Per slot van rekening begint op dit moment de derde golf. Uiterlijk bij de negende golf is dit land dan definitief kapot.

Vertaald uit het Duits en geplaatst op 14 maart 2021 door E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2021/03/14/pandemie-heeft-de-duitse-economie-nu-al-e-250-miljard-gekost/#more-266282