DE CHINESE MARINE IS DE GROOTSTE TER WERELD!

De Chinese marine is nu de grootste ter wereld.

De Chinese marine is nu de grootste ter wereld. Het is al een tijdje geleden. De Amerikaanse marine mag dan nog de oceanen beheersen, de Chinezen beheersen de vitale handelsroutes in de Zuid-Chinese Zee.

China wil de economische veiligheid van Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore, Thailand, Indonesië en anderen bedreigen. Amerika moet vastberaden blijven in het licht van deze opbouw om de vrijheid van handel in de Aziatische zeeën te behouden.

Ze zouden zeggen dat hun marinevorming ‘voor defensieve doeleinden’ is, maar hun buren kopen dat even niet … [China] is duidelijk van plan, voorlopig althans, om alles in zijn omgeving te overweldigen dat zijn uitbreiding bedreigt en overheersing van de Aziatische vaarroutes.

Zoals het Pentagon ook opmerkte in zijn rapport, is de Chinese Communistische Partij niet van plan dat haar vloot louter “een pronkstuk van de moderniteit van China is of zich uitsluitend op regionale dreigingen” richt. Het zal meegroeien met de ambities van China.

Het vierde vliegdekschip zal echter naar verwachting het eerste door kernenergie aangedreven vliegdekschip van China zijn, en het eerste dat geavanceerde lanceer- en landingssystemen zal gebruiken … China is dus van plan een blauw-water-marine te hebben om de VS op verschillende jaar.

Alle krachtinvesteringen in de wereld doen er niet toe als de VS niet genoeg diplomatieke en economische kosten oplegt om het Chinese gedrag te veranderen. “- Gregory Poling, directeur van het Asia Maritime Transparency Initiative bij het Center for Strategic and International Studies, Deutsche Welle , 21 oktober 2020.

Voor Amerikanen die gewend waren de grootste en modernste strijdkrachten ter wereld te hebben, is het nederig te beseffen dat de Chinese marine nu de grootste ter wereld is. Het is al een tijdje geleden. De Amerikaanse marine mag dan nog steeds de oceanen beheersen, China beheerst de vitale handelsroutes in de Zuid-Chinese Zee.

Planners van het Pentagon weten dit en hebben China’s werk aangekondigd om zowel kapitaalschepen als de zwermen kleinere escorteschepen te bouwen die de adem van de draak over die kritieke handelsroutes zullen projecteren voor de komende jaren. De People’s Liberation Army Navy (PLAN) bouwt aan hun vermogen om de scheepvaart vanuit andere Aziatische landen te controleren en mogelijk te verbieden, meestal als een economische en politieke hefboom. China wil de economische veiligheid van Japan, Zuid-Korea, Taiwan, Singapore, Thailand, Indonesië en anderen bedreigen. Amerika moet resoluut blijven in het licht van deze opbouw om de vrijheid van handel in de Aziatische zeeën te behouden.

LEES HIER HET HELE ARTIKEL:

https://www.gatestoneinstitute.org/17159/china-naval-threat

RP; ALS WIJ NIET OPPASSEN ZAL CHINA BINNENKORT DE HELE WERELD OVERHEERSEN!