Coronaprotest loont de moeite: FPÖ heeft weer regeringsdeelname op het oog!

(Vertaling: E.J. Bron)

De Oostenrijkse FPÖ zit als gevolg van haar betrokkenheid tegen de coronapolitiek van de Oostenrijkse regering-Kurz weer in de lift. Nu heeft de secretaris-generaal van de FPÖ, Schnedlitz, laten doorschemeren dat men zich een nieuwe coalitie met de voormalige partner ÖVP zou kunnen voorstellen – maar niet meer met Kurz aan het hoofd. De kanselier zou bewezen hebben dat hij niet in staat zou zijn het land te leiden, maar zou met zijn “showpolitiek” alleen maar schade aangericht hebben. Men zou op dit moment “de opstand van de rechtschapen bevolking” tegen de regering meemaken, die bijna dagelijks wetten en grondrechten zou schenden. De regeringsleden zouden “de grootste rechtsbrekers van de 21e eeuw” zijn.

In een interview met het Oostenrijkse persbureau APA sprak Schnedlitz zich ook uit voor een presidentskandidatuur van de chef van de FPÖ, Norbert Hofer: “De partij staat achter hem, wat hij ook besluit.” En: “Ik denk dat hij de verkiezing definitief zou winnen.” Deze beslissing zou echter in de “hoogstpersoonlijke levenssfeer” van Hofer liggen.

De huidige president Alexander von der Bellen (Groenen) zou, vooral wat betreft de “schending van de grondrechten” in de coronacrisis, “volledig gefaald” hebben, aldus de secretaris-generaal van de FPÖ. Zo zou het bijvoorbeeld bij de nieuwste demonstratieverboden de plicht van een president zijn om “in te grijpen in plaats van luid te zwijgen.”

Erop aangesproken of er binnen de FPÖ sprake zou zijn van een “richtingstrijd” tussen Hofer en de strijdlustig optredende ex-minister van Binnenlandse Zaken Kickl, zei Schnedlitz: “De enige die gespleten is, is de ÖVP/Groenen-regering.” In de FPÖ trekken we allemaal één lijn”. Men zou proberen “iets te construeren en ons tegen te houden”. De FPÖ zou weer in de lift zitten: “Het aandeel FPÖ stijgt weer.”

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

https://ejbron.wordpress.com/2021/02/15/coronaprotest-loont-de-moeite-fpo-heeft-weer-regeringsdeelname-op-het-oog/