Is de Covid-‘pandemie’ slechts economisch theater?

(Door: “JDreport”)

Door de kredietcrisis, de Amerikaanse noodbank leningen crisis en de inmiddels massale Covid-reactie samen te brengen, heb ik geconcludeerd dat een van de belangrijkste redenen waarom dit gebeurt, afgezien van de bedrijfsplunderingen, is vanwege een historische gebeurtenis, de economische ineenstorting van de VS en de ondergang van de dollar, die slechts enkele weken voor de start van deze Covid-operatie begon en is opgeschort door een wereldwijd vervaardigde economische ‘bevriezing’.

HET EINDE VAN ‘UITBREIDEN EN DOEN ALS OF’

Een paar maanden voordat Covid verscheen, was de Fed druk bezig met het storten van letterlijk triljoenen dollars in de Amerikaanse banken om te voorkomen dat interne  onderlinge leningen bankruns die zich begonnen te ontwikkelen. 

Dit waren dezelfde tektonische kloven die zich ontwikkelden voorafgaand aan de crisis van 2008, toen de banken elkaars solvabiliteit zo wantrouwden dat ze elkaar massaal de rente verhoogden om rekening te houden met het risico. Als ze niet onderdrukt zouden worden, zouden de leenrentes blijven stijgen, wat een pad zou banen naar bankfaillissementen en een besmetting die uiteindelijk de economie zou laten ontsporen en de dollar zelf zou ondermijnen.

De gevaren zijn tegenwoordig veel groter omdat, in tegenstelling tot 2008, Quantitive Easing (QE) de Fed tot het uiterste van haar geloofwaardigheid heeft gedreven en hen dwingt tot een ernstige devaluatie van de valuta. Als ze doorgaan met de vormen van QE waaraan ze geketend zijn, dan wordt de waardedaling van de dollar een zekerheid in een Amerikaanse economie die in het algemeen veel kwetsbaarder en diep in de schulden staat en minder in staat is het hoofd te bieden.

De Fed moet al een paar jaar hebben geweten dat QE de economie niet naar economische normaliteit bracht en dat ze nog steeds vastzaten in de solvabiliteitscrisis van 2008. Dit wetende, was de Fed voorbereid op de laatste crisis. Ze hadden het mogelijk gemaakt honderden miljarden dollars discreet in het banksysteem te injecteren, in tegenstelling tot in 2008, zonder enige extra fanfare van het Congres, via de Financial Stability Oversight Council, die in 2010 werd opgericht.

https://ejbron.wordpress.com/2021/02/02/is-de-covid-pandemie-slechts-economisch-theater/