Donald Trump en “Black Lives Matter” genomineerd voor Nobelprijs voor de Vrede!

(Door: Kornelia Kirchweger – Vertaling: E.J. Bron)

De voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump werd nu voor de tweede keer voor de Nobelprijs voor de Vrede 2021 genomineerd. Dit wordt gemotiveerd met het door hem geïnitieerde vredesakkoord tussen Israël en de Vereningde Arabische Emiraten. De links-radicale beweging “Black Lives Matter” (BLM) staat eveneens op de nominatielijst. BLM zou de wereld tegen rassenonrechtvaardigheid hebben gemobiliseerd, staat er in de motivering. Dat dit heel vaak met geweld plaatsvond, wordt niet vermeld.

Vredespresident Trump

Trump werd genomineerd door de Europarlementariër Jaak Madison uit Estland. Trump zou de eerste president sinds 30 jaar zijn die in zijn ambtsperiode geen oorlog voerde. Bovendien zou hij een serie vredesakkoorden in het Midden-Oosten hebben ondertekend, die bijdragen aan de vrede en de stabiliteit in deze regio. Madison verwees naar de “Abraham-akkoorden”, een pact tussen Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en de VS. Later kwamen daar nog Bahrein en andere Arabische landen bij. Vorig jaar al werd Trump door de Noorse parlementariër Christian Tybring-Gjedde voor de Nobelprijs voor de Vrede genomineerd. Trump zou meer bijgedragen hebben om vrede tussen naties te stichten dan de meeste andere genomineerden voor de prijs, was de motivering.

Ook de beweging “Black Lives Matter” (BLM) werd voor de Nobelprijs voor de Vrede genomineerd. De extreem linkse, vaak gewelddadig agerende groepering trok vorig jaar een spoor van verwoesting door veel Amerikaanse steden. Ze werd genomineerd door de Noorse parlementariër Petter Eide. Zijn motivering luidt: “De gunning van de Nobelprijs voor de Vrede aan Black Lives Matter, als grootste globale kracht tegen rassenonrechtvaardigheid, zal een krachtig signaal afgeven dat vrede op gelijkheid, solidariteit en mensenrechten is gebaseerd en dat alle landen deze fundamentele principes moeten respecteren.” Bezwaren uit “rechtse kringen” dat BLM geweld in Amerikaanse steden aangewakkerd zou hebben, zou hij hebben afgewezen. “Onderzoek toonde aan dat de meeste door BLM georganiseerde demonstraties vreedzaam verlopen zijn”, en dat de genoemde incidenten uitgelokt zouden zijn door “tegen-activisten of de politie”, is hij overtuigd.

Tot eind maart zal een definitieve lijst met genomineerden worden opgesteld. De prijswinnaar wordt in oktober vastgesteld, begin december zal de prijsuitreiking plaatsvinden.

Bron:
wochenblick.at
Door: Kornelia Kirchweger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

https://ejbron.wordpress.com/2021/02/02/donald-trump-en-black-lives-matter-genomineerd-voor-nobelprijs-voor-de-vrede/