Welkom in Rutteland!

(Door: H. Numan)

Met als premier voor altijd Kim Yung Rutte, en president voor het leven Wim jong van Von Amsberg. Kim Yung Rutte heeft net ontslag genomen, maar dat kan de pret niet drukken. Dat doettie wel vaker. Nadat hij ontslag genomen had, voerde hij de avondklok in. Wat nou, in Noord-Korea regeren ze vanuit het graf? Dat kunnen wij in Rutteland veel beter! U kunt van het volgende scenario uitgaan:

1. De avondklok gaat heel strak gehandhaafd worden. Dáár heeft de politie wél genoeg personeel voor. Niet om uitgeprocedeerde asielzoekers het land uit te zetten. Niet om levensgevaarlijke drugscriminelen op te sporen. Maar voor burgertje pesten, altijd.

2. De rellen en de avondklok worden de aanleiding om binnen 1-2 weken de verkiezingen uit te stellen. Min of meer als volgt: het Chinese virus is nog steeds niet onder controle, dus is het risico – dat u op de PVV gaat stemmen – veel te groot!

3. Kim Yung Rutte regeert giechelend verder per decreet. Zonder enige parlementaire controle. Niet dat onze Kim zich daar veel van aangetrokken heeft in het verleden.

4. Pas als de beoogde coalitie VVD-CDA-GL-??? levensvatbaar is, kan het sein veilig gegeven worden. Dan mogen, welnee, moeten de kapjes af en kan het juiste vakje rood gekleurd worden. Eerder niet.

De verkiezingen zo maar uitstellen wegens het Chinese virus gaat niet lukken. Daar is geen maatschappelijke draagvlak voor. Ik denk dat zelfs het pretparlement van Kim Yung Rutte dat een stap te ver vindt gaan. Is voor onze Kim geen enkel probleem. Die jaste er snel een avondklok doorheen, in de zekerheid dat het massale rellen en politieke weerstand creëert. Die rellen en het virus worden de aanleiding om de verkiezingen uit te stellen. Dat glibbert zonder enige moeite door het parlement.

Natuurlijk werd er gereld na invoering van een avondklok. Daar kan je de klok op gelijk zetten. Voor mij is een avondklok inmiddels doodgewoon. Bij elke coup in Thailand voert de junta zeer traditioneel direct een avondklok in. Zonder massale rellen, want de Thaise politie staat om een hoop bekend, maar niet direct om haar vriendelijke en begripvolle optreden tijdens het handhaven van de avondklok. Er wordt niet zo gek vaak met scherp geschoten door het leger, maar als het moet? Geen enkel probleem. Dat weet iedere Thai, dus die is wel wijzer dan om na sluitingstijd de straat op te gaan. In Nederland heeft u die ervaring nog niet. U droomt nog steeds dat we in een democratie leven.

Lees hier het hele artikel: https://ejbron.wordpress.com/2021/01/26/welkom-in-rutteland/