Hé links, Power to the people!

(Door: “bozeoudeman”)

Net als bij de blokkeer Friezen, die drie bussen met anti-Zwarte Piet demonstranten tegenhielden op de A7 en die via hun kentekens werden achterhaald, zal de politie nu in Urk en straks bij meer van dit soort gemobiliseerde demonstraties de bonnen achteraf thuis laten bezorgen, na via de kentekens te hebben achterhaald wie allemaal aan deze demonstratie hebben deelgenomen.

Lekker makkelijk, dan hoeven die gemakzuchtige dienders die graag boetes uitschrijven om een wit voetje bij hun Haagse bazen te halen niet eens meer hun autootjes uit te komen. Ze rijden gezellig mee, filmen de kentekenplaten en ‘Yes!’ weer een boete erbij voor een burger die de terreur beu is. Ja, de politie is je beste vijand, oh sorry, kameraad.

Er is alleen een heel klein verschilletje met toen dat groepje blokkeer Friezen en nu: die groep blokkeer Friezen was een tijdelijke groep, die eveneens in grootte redelijk beperkt was. Pakweg vijftig personen of zoiets. Nu kan het straks wel eens gaan neerkomen op vele honderden, straks wellicht duizenden automobilisten, scooterrijders, bromfietsers etc. die de terreur van een autist in Den Haag zat zijn en dan wordt het een totaal ander gebeuren.

Honderden, duizenden, tienduizenden, vele tienduizenden burgers die door dit soort overijverige maar tevens leeghoofdige bonnenschrijvers worden verrast, zullen dan de weg naar de rechter maken om die boete aan te vechten. Daar zullen de rechters niet blij mee zijn. Die rechters, die nu al hun zaakjes amper nog op tijd kunnen afhandelen, worden dan overspoeld met zaken.

Hebben de bureaucratische slimmerikjes achter de bonnenschrijvers daar al over nagedacht? Neuh! Met andere woorden: laat je niet uit het veld slaan met boetes en bekeuringen waarmee ze iedereen om de oren zullen gaan slaan. Gewoon naar een advocaat – de advocatuur zal er wel bij varen – en desnoods in beroep gaan bij de Hoge Raad.

https://ejbron.wordpress.com/2021/01/25/he-links-power-to-the-people/