Museumplein en centrum Eindhoven vandaag risicogebied uit angst voor nieuw geweld!

De demonstratie liep vorige week uit de hand toen de politie er een einde aan maakte. 143 mensen werden aangehouden.

De Amsterdamse burgemeester Halsema heeft het Museumplein en de directe omgeving per 11.00 uur vandaag aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Ook de binnenstad in Eindhoven krijgt die status. De burgemeesters zijn bang dat er demonstranten met wapens komen. De politie mag iedereen preventief fouilleren.

Het besluit is genomen naar aanleiding van ongeregeldheden vorige week en recente aanwijzingen dat opnieuw personen met wapens naar het plein willen komen en bereid zijn geweld te plegen.  Zo kondigde actievoerder Michel Reijinga van Nederland in Verzet al aan zondagmiddag ‘koffie te gaan drinken’ op het Museumplein. Als heel wat mensen zijn voorbeeld volgen, zei hij daarvoor niet verantwoordelijk te zijn, omdat hij niemand daartoe heeft opgeroepen. Nederland in Verzet spreekt zich onder meer uit tegen premier Rutte, coronamaatregelen, de media en vaccins.

Vorige week zondag ontstonden in Amsterdam ongeregeldheden bij de door de rechter verboden demonstratie tegen de coronamaatregelen. Er waren 2000 mensen op af gekomen. 

Het bevel om weg te gaan van het Museumplein werd massaal genegeerd. De politie trad daarna op en werd bij de ontruiming van het Museumplein geconfronteerd met gewelddadige en gewapende personen. Er werden 143 aanhoudingen verricht. Zij mogen zich vandaag niet in de buurt van het Museumplein begeven. 

https://www.ad.nl/binnenland/museumplein-en-centrum-eindhoven-vandaag-risicogebied-uit-angst-voor-nieuw-geweld~a7f78e37d/