Burgemeester: Apeldoorn moet minder naïef zijn rond criminaliteit!

Gebeuren er rare dingen in een pand in de buurt? Tip de politie, roept Heerts op. De instanties hebben dit soort hulp nodig omdat georganiseerde misdaad zich nestelt in de samenleving, schetst de burgemeester. De foto is van een kwestie elders in het land, ter illustratie.
Gebeuren er rare dingen in een pand in de buurt? Tip de politie, roept Heerts op. De instanties hebben dit soort hulp nodig omdat georganiseerde misdaad zich nestelt in de samenleving, schetst de burgemeester. De foto is van een kwestie elders in het land, ter illustratie. © ANP

Gebeuren er rare dingen in een pand in de buurt? Tip de politie, roept Heerts op. De instanties hebben dit soort hulp nodig omdat georganiseerde misdaad zich nestelt in de samenleving, schetst de burgemeester.

Hij merkt dat op naar aanleiding van een rapportage over veiligheid in Apeldoorn in de eerste helft van 2020. Daarin gaat het onder meer over ondermijning: de vermenging van georganiseerde misdaad met de bovenwereld. Dat gaat van drugsproductie in gewone woningen en bedrijfspanden, tot bewuste pogingen van criminelen om voet aan de grond te krijgen bij overheidsinstanties of in de zorg.

https://www.destentor.nl/apeldoorn/burgemeester-apeldoorn-moet-minder-naief-zijn-rond-criminaliteit~a1fa9b2f/