Parijs wijst debat over EU-vaccinatiepaspoort op dit moment af!

De Griekse minister-president Kyriakos Mitsotakis had dinsdag in een schrijven aan de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, de invoering van een uniform vaccinatiecertificaat geëist, opdat mensen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus weer vrij zouden mogen reizen.

De Franse regering wijst een debat over een EU-vaccinatiepaspoort op dit moment af. “We zijn zeer terughoudend”, zei minister van Europese Zaken, Clément Beaune, zondag tegenover de zender “France Info”.

Wanneer er over een “document” gesproken zou worden waarmee in tijden van coronacrisis reizen in Europa mogelijk gemaakt zouden moeten worden, dan zou dit voorstel “zeer voorbarig” zijn.

Om er in een tijd, waarin de vaccinatiecampagnes net zouden beginnen, over te spreken of er meer rechten voor bepaalde bevolkingsgroepen zouden moeten komen, zou “choquerend” zijn, zei Beaune. “Dat is niet ons idee van bescherming en van de toegang tot vaccins”.

RP: Zij hebben volkomen gelijk, Je kunt nooit op zo’n korte termijn bepalen of iets al dan niet werkt; dit lijkt veel op een “Reclamecampagne”!

https://ejbron.wordpress.com/2021/01/17/parijs-wijst-debat-over-eu-vaccinatiepaspoort-op-dit-moment-af/