Café Leeuwarden opent deuren: politie doet inval!

LEEUWARDEN – De politie en handhavers van de gemeente Leeuwarden zijn vrijdag een café in de Friese hoofdstad binnengevallen nadat meerdere signalen waren binnengekomen dat het bedrijf geopend was en er illegale activiteiten plaatshadden. De inval gebeurde op last van burgemeester Sybrand Buma, maakte de gemeente zaterdag bekend.

In café ’t Wap aan het Willem-Alexanderplein waren vijftien aanwezigen, onder wie de exploitant. Naast het feit dat het horecabedrijf tegen de coronamaatregelen in was geopend, werd er illegaal gegokt, tabak en wiet gerookt en werd achter het cafégedeelte gebruikgemaakt van een ruimte waarvoor geen horecavergunning is afgegeven.

Alle aanwezigen kregen een boete van 95 euro wegens het overtreden van de coronamaatregelen. De exploitant wordt later verhoord.

Nu u hier bent…

Ook tijdens de lockdown zijn onze journalisten dag en nacht voor u in de weer. Wij houden u op de hoogte van het laatste nieuws en stellen kritische vragen: waarom is ons land later met de introductie van een vaccin dan sommige buurlanden, worden economische belangen niet onevenredig geschaad, en heeft het kabinet nu wel een plan voor hoe het na de lockdown verder moet? Ondertussen hangt een snoeihard oordeel over de toeslagenaffaire als een donkere wolk boven dit kabinet.

Juist nu is de behoefte aan betrouwbare informatie groot. Feiten, geen geruchten, toegankelijk en helder verwoord. Nederland is op slot, De Telegraaf blijft open.

https://www.telegraaf.nl/nieuws/1301854090/cafe-leeuwarden-opent-deuren-politie-doet-inval