Volk verzet zich: Zwitsers dwingen referendum over de coronaregels af! II

(Vertaling: E.J. Bron)

RP: Ik denk dat dit in Nederland, (met al die Ja-knikkers) niet snel zal gebeuren…

90.000 critici van de maatregelen dwingen referendum af!

De Zwitsers doen hun naam als laatste echte, directe democratie in Europa opnieuw alle eer aan. Nadat er 90.000 handtekeningen zijn verzameld, zal daar een referendum over de omstreden coronamaatregelen plaatsvinden. Weliswaar kan dit waarschijnlijk pas in juni plaatsvinden – desondanks is het een krachtig signaal van verzet tegen de in hogere sferen verkerende politieke klasse.

Volgens de “Kurier” is de vereniging “Vrienden van de grondwet” verantwoordelijk voor dit initiatief. Deze diende afgelopen dinsdag ongeveer 90.000 handtekeningen bij de verantwoordelijke autoriteiten in. Dit aantal is volgens haar woordvoerder Christoph Pfluger genoeg om een referendum af te dwingen. Hij, net als veel andere Zwitserse burgers, van mening dat het volk als soeverein het laatste woord moet hebben bij zulke ingrijpende maatregelen.

Zwitsers dienen over coronamaatregelen te stemmen

De publicist Pfluger geldt sinds jaren als fel criticus van diverse openbare gespreksonderwerpen. Zo schreef de uitgever van “Zeitpunkt” ooit een boek over de valkuil van ons geldsysteem. Ook in de zogenaamde “pandemie” plaatst hij vraagtekens bij de beweringen van de machtigen en hun maatregelen. Al in april maakte hij een interessante beoordeling: “Het coronavirus zal niet bijzonder gevaarlijk blijken te zijn. Maar de maatregelen ertegen zullen drastische gevolgen hebben.”

Inmiddels blijkt dat hij er met deze kwalificatie – de gemiddelde leeftijd van de corona sterfgevallen is bijvoorbeeld boven de 80 jaar – waarschijnlijk zelfs helemaal niet zo ver naast zat. Desondanks houdt de politiek in heel Europa compromisloos streng de teugels vast en wringen zichzelf van lockdown naar lockdown. Met zijn vereniging verzet hij zich ook tegen de verstrekkende bevoegdheden die de regering aan zichzelf gaf om uiterst ingrijpende maatregelen uit te vaardigen.

Lees hier het hele artikel: https://ejbron.wordpress.com/2021/01/14/volk-verzet-zich-zwitsers-dwingen-referendum-over-de-coronaregels-af/