Hoe lang moeten we maskers dragen? Dit is wat experts voorspellen!

een klok in het midden van een horloge

Het nieuws over verschillende potentiële coronavirusvaccins biedt hoop voor het einde van de pandemie, maar experts waarschuwen dat we nog zeker nog een jaar maskers kunnen dragen en andere richtlijnen kunnen toepassen, zoals sociale distantiëring.

De belangrijkste factor is hoe snel een vaccin kan worden toegediend . De bedrijven die deze vaccins ontwikkelen, hebben optimistische tijdschema’s geboden, maar sommige experts hebben aangedrongen op voorzichtigheid over hoe lang het proces kan duren.

“Ik denk dat het nieuws bemoedigend is, maar het is een heel eind, tussen het bewijzen dat het vaccin zou werken en het autoriseren ervan en het aan genoeg mensen kunnen leveren dat het een verschil maakt”, zei Dr. Patrick Kachur, een professor. aan de Columbia University Mailman School of Public Health in New York City, daarbij verwijzend naar problemen zoals het vaccin waarvoor waarschijnlijk meerdere doses nodig zijn om effectief te zijn. “Ik denk dat we hopelijk tegen de volgende winter een behoorlijke dekking hebben onder de algemene bevolking, zodat we dat kunnen realiseren.”

Dr.Colleen Kraft, associate chief medical officer bij het Emory University Hospital in Atlanta, zei dat hoewel het vaccin binnen een jaar beschikbaar zou kunnen zijn voor de meerderheid van de bevolking, het coronavirus minder vaak zou moeten voorkomen voordat maskering zou kunnen stoppen.

Gerelateerd: Meer dan de helft van de staten verplichten nu gezichtsbedekking in het openbaar.