81-jarige Italiaan brengt onder het ziekenhuisraam een ontroerende serenade aan zijn stervende vrouw…

Stefano Bozzini speelt accordeon voor zijn stervende vrouw.

Afgelopen donderdag stierf Bozzini’s vrouw Carla Sacchi op 74-jarige leeftijd. Gisteren werd ze begraven. De twee waren 47 jaar met elkaar getrouwd.

Door de coronamaatregelen in Italië mogen duizenden Italianen hun gehospitaliseerde geliefden niet bezoeken. De 81-jarige Stefano Bozzini wilde toch zo dicht mogelijk bij zijn stervende vrouw zijn. Onder haar raam op de binnenplaats van het ziekenhuis van Castel San Giovanni speelde hij enkele van haar favoriete liedjes op zijn accordeon. 

De zoon van het koppel, Maurizio Bozzini, nam de serenade op en stuurde de video naar een vriend, die de beelden op Facebook zette, waar ze vervolgens werden opgepikt door nationale en internationale media.

Afgelopen donderdag stierf Bozzini’s vrouw Carla Sacchi op 74-jarige leeftijd. Gisteren werd ze begraven. De twee waren 47 jaar met elkaar getrouwd.

Wereldwijd raakten de beelden van de eenzame accordeonspeler onder het ziekenhuisraam een gevoelige snaar. “We herkennen allemaal liefde, in de eenvoud en directheid van haar universele taal”, schreef Patrizia Barbieri, de burgemeester van het nabijgelegen stadje Piacenza op Facebook. Ze bedankte Bozzini voor zijn “tedere gebaar dat ons eraan herinnert wat echt voor elkaar zorgen betekent. Om alles te doen zodat de andere persoon zich niet alleen voelt en elke barrière te overwinnen.”

https://www.demorgen.be/nieuws/81-jarige-italiaan-brengt-onder-het-ziekenhuisraam-een-ontroerende-serenade-aan-zijn-stervende-vrouw~bf32eade/?utm_source=demorgen&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter&utm_content=ochtend&utm_userid=&ctm_ctid=ebd9fb9ce9701123beb0df5ab071c130

RP: Door de Coronabesmetting kunnen familie en vrienden geen persoonlijk afscheid nemen van hun geliefden…