EFTELING OPEN – ALLE HORECA DICHT!

Efteling opent tijdelijke supermarkt in het park omdat horeca dicht is
Efteling opent tijdelijke supermarkt in het park omdat horeca dicht is

Met ingang van vrijdag opent de Efteling een tijdelijke supermarkt in het zogeheten Carrousel Paleis. Volgens het pretpark is dit een extra service voor bezoekers, nu je bij de horecagelegenheden in de Efteling alleen eten en drinken kan afhalen.

Het assortiment is vergelijkbaar met dat van een stationswinkel of tankstation, dat wil zeggen dat er veel voorverpakte producten te krijgen zijn. De Efteling hanteert de voor de supermarkten geldende coronaregels, waaronder een maximum aantal klanten en 1,5 meter afstand.

Daarnaast wordt bezoekers gevraagd met zo min mogelijk mensen naar binnen te gaan. Een winkelmandje is verplicht en betalingen moeten contactloos of met pin gedaan worden. De Efteling runt de supermarkt, de bevoorrading wordt gedaan door Spar.

De tijdelijke supermarkt zal in ieder geval tot en met de kerstvakantie openblijven. Mogelijk besluit het pretpark in een later stadium om de supermarkt langer open te houden. De Efteling is donderdag na een sluiting van twee weken weer opengegaan voor de 22e editie van de Winter Efteling.

Toch zorgt het besluit het park voorlopig open te houden voor verbazing. Zeker omdat premier Mark Rutte donderdagmiddag zei dat evenementen waar meer dan honderd mensen op afkomen, worden afgelast. Volgens de Efteling is sluiting van het attractiepark niet nodig omdat het park groot is. “De gasten zijn verspreid over het hele park en er is veel buitenlucht.”

Andere grote attractieparken zoals Disneyland Parijs en Disney World zijn wel gesloten vanwege het coronavirus.

Efteling opent tijdelijke supermarkt in het park omdat horeca dicht is | NU – Het laatste nieuws het eerst op NU.nl