Rechtse activisten leggen enorm spandoek voor de Bondskanselarij neer!

(Vertaling: E.J. Bron)

Het rechtse burgerinitiatief “Die Österreicher” organiseerde afgelopen zondag een manifestatie voor de bondskanselarij in Wenen. Daarbij werd een spandoek met het opschrift “Jullie zijn schuldig aan de islamterreur” op de grond gelegd.

De manifestatie vond 20 dagen na de “islamistische” terreuraanslag van Wenen plaats, die aan vier mensen het leven kostte. Aan de manifestatie namen ongeveer honderd mensen deel. In het begin legden activisten een pijl gemaakt van donkere folie op de grond, die naar de bondskanselarij wees. Op de schacht werd het spandoek met de tekst geplaatst, dat ongeveer 9 bij 18 meter groot was. Het publiek stond aan de onderkant van het spandoek.

Langberg bekritiseerde immigratiepolitiek

De politiek commentator Friedrich Langberg hield een toespraak, waarin hij de omgang van de politiek en de media met de “islamistische” terreur bekritiseerde. Terreurdaden zouden als op zichzelf staande gevallen worden voorgesteld, een verband met de islam zou genegeerd worden. Dit verband zou er echter duidelijk wel zijn, de dader zou zich bekend hebben tot de “Islamitische Staat” en die tot hem.  

Langberg bekritiseerde bovendien de asiel- en immigratiepolitiek, omdat deze zou zorgen voor de uitbreiding van de radicale islam in Oostenrijk en bovendien het aangezicht van complete stadswijken zou veranderen. De districten Favoriten en Brigittenau in Wenen zouden steeds mee rop Bagdad lijken, aldus Langberg. Integratie zou een leugen zijn, omdat veel immigranten helemaal niet zouden willen integreren.

Het publiek scandeerde onder andere “Islamisten weg uit Wenen” en “Vesting Europa – sluit de grenzen!”. Na ongeveer 45 minuten was de manifestatie afgelopen en werden de pijl en het spandoek weer ingepakt.

Links-extreme tegendemonstratie ontbonden

Tijdens de manifestatie verschenen er vermomde links-extremisten, die de veiligheidszone rondom de rechtse manifestatie schonden. Daarom ontbond de politie deze niet van tevoren aangemelde actie en kondigde aan hun personalia vast te stellen. De linkse extremisten onttrokken zich hier aan door op de vlucht te slaan, waarbij de politie ze liet geworden.

Bron:
tagesstimme.com

https://ejbron.wordpress.com/2020/11/23/rechtse-activisten-leggen-enorm-spandoek-voor-de-bondskanselarij-neer/