Onderweg naar Duitsland? Eén op de twee gemelde asielzoekers in Griekenland wordt “vermist”

VLUCHTELINGEN OP DE BALKANROUTE

Terwijl Duitsland zich zorgen maakt om opgeblazen “besmettingscijfers” en een nog strengere lockdown verwacht, voltrekken zich dagelijks, onopgemerkt door het publiek, monstruositeiten in Europa die niemand meer schijnen te interesseren: de “vluchtelingencrisis” wordt ook door de ergste pandemie niet onderbroken. Zoals donderdag bekend werd, wordt niet minder dan de helft van alle “vluchtelingen” die in Griekenland een asielaanvraag hebben ingediend, “vermist”.

Omdat het bij de nog openstaande asielaanvragen volgens de Griekse minister van Migratie, Panagiotis Mitarakis, om niet minder dan 84.000 personen gaat, waar nog eens 32.574 afgewezen, maar niet uitgezette, asielzoekers in Griekenland bijkomen, betekent dit dat er bijna 116.000 mensen ondergedoken zijn – en je kunt driemaal raden waar deze naartoe willen: naar Duitsland, waar zij als een van meerdere hoofdstromen illegale EU-“binnenvluchtelingen” dagelijks de (meestal groene) grens overschrijden.

Zoals de site “griechenland.net” bericht, zou een reden voor het onderduiken het feit kunnen zijn dat tot uiterlijk 15 januari 2021 de uitgifte van elektronisch leesbare identiteitspapieren voor asielzoekers afgesloten moet zijn – een maatregel, die een op de veiligheid van haar burgers bedachte EU al in 2015, direct na de door Angela Merkel ontketende vluchtelingencrisis, als eerste had ingevoerd. Als de vaststelling van de identiteit voortaan vergemakkelijkt wordt, ontstaat er een veel duidelijker beeld wie van hen zich daadwerkelijk in Griekenland bevindt – of wie gewoon als eigenlijk in Griekenland gemelde vluchteling illegaal in andere EU-landen rondspookt.

https://ejbron.wordpress.com/2020/11/15/onderweg-naar-duitsland-een-op-de-twee-gemelde-asielzoekers-in-griekenland-wordt-vermist/