Drie doden in Nice, burgemeester spreekt van terreuraanslag!

Voor de tweede keer in korte tijd is Frankrijk opgeschrikt door een brute moord: in Nice doodde een man donderdagochtend zeker drie mensen in een kerk met een mes. Een van hen is de koster. De burgemeester gaat uit van een terreurdaad.

Rond 09.00 uur drong een gewapende man de Notre-Damebasiliek binnen in het centrum van Nice. Daar maakte hij drie dodelijke slachtoffers en riep hij volgens burgemeester Christian Estrosi tijdens zijn arrestatie ‘Allahoe Akbar!’ Estrosi tegen de Franse media: “De bedoeling van zijn daad liet wat dat betreft weinig te raden over.”

Estrosi zei dat de slachtoffers op ‘gruwelijke wijze’ om het leven zijn gebracht en dat alles wijst op een terreurdaad. Volgens politiebronnen van persbureau Reuters en een aantal Franstalige media is bij een vrouwelijk slachtoffer de keel doorgesneden. Ook de Franse politica Marine Le Pen verspreidde dat gerucht, dat nog niet bevestigd is.

De plaatselijke explosievenopruimingsdienst loopt de basiliek na. President Emmanuel Macron bezoekt de kuststad donderdag. Vier jaar geleden reed een jihadist in Nice op 14 juli, de nationale feestdag in Frankrijk, 86 mensen dood op de boulevard.

https://www.parool.nl/wereld/drie-doden-in-nice-burgemeester-spreekt-van-terreuraanslag~bbcb3fd0/