“Koran gevaarlijker dan corona”: Oostenrijks parlement weigert de immuniteit van Norbert Hofer op te heffen!

Norbert Hofer

Een zeldzaam signaal van partijoverstijgende solidariteit: het Oostenrijkse parlement heeft afgelopen donderdag aan het eind van zijn plenaire zitting unaniem de opheffing van de parlementaire immuniteit van de chef van de FPÖ, Norbert Hofer (foto), geweigerd. Het Openbaar Ministerie Wenen had daar om verzocht, omdat het aangiftes wegens “opruiing” en kleinering van religieuze leren tegen Hofer wilde nagaan.

Hofer had in juni tijdens een bijeenkomst van de FPÖ verklaard dat de koran gevaarlijker zou zijn dan het coronavirus. Islamvertegenwoordigers en de politieke concurrentie waren geschokt en reageerden met aangiftes.

De afgevaardigden in het parlement weigerden echter akkoord te gaan met de opheffing van de immuniteit van Hofer, omdat ze er terecht van uitgaan dat Hofer´s uitspraak in de context van zijn werk als afgevaardigde plaatsvond. Daarvoor geldt parlementaire immuniteit.

https://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

https://ejbron.wordpress.com/2020/10/19/koran-gevaarlijker-dan-corona-oostenrijks-parlement-weigert-de-immuniteit-van-norbert-hofer-op-te-heffen/