Mensenrechtenorganisatie: Noord-Korea´s justitiesysteem behandelt mensen “slechter dan dieren”!

De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un.

(Vertaling: E.J. Bron)

Volgens de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) zijn in Noord-Korea´s justitiesysteem foltering en afgedwongen bekentenissen aan de orde van de dag.

In een vandaag gepubliceerd rapport over de toestanden in onderzoeksgevangenissen staat dat mensen “slechter dan dieren” behandeld zouden worden. De organisatie uit de Verenigde Staten baseert haar rapport op interviews met tientallen voormalige gevangenen en functionarissen.

In voorarrest zijn de mishandelingen volgens de ondervraagden “bijzonder hard”. Een geïnterviewde voormalige politieagent zei:

“De voorschriften zeggen dat er niet geslagen zou moeten worden, maar we hebben bekentenissen tijdens het onderzoek en het voorarrest nodig. Dus moet je ze slaan om de bekentenis te krijgen.”

Voormalige gevangenen berichten dat ze met stokken en riemen geslagen zouden zijn. Bovendien zouden ze ertoe gedwongen zijn om tot 16 uur per dag op de grond te knielen of in kleermakerszit te zitten. Voormalige vrouwelijke gevangenen berichten ook van mishandelingen en verkrachtingen.

Over het strafrechtsysteem in Noord-Korea is weinig bekend, omdat het gaat om een zogenaamd gesloten land. Het rapport eist om een einde te maken aan de “wrede, onmenselijke en vernederende behandeling in gevangenschap”. Vooral VN-lidstaten zouden druk op het Noord-Koreaanse regime moeten uitoefenen. Het land wordt door de VN al beschuldigd van “systematische, wijdverbreide en grove” schendingen van de mensenrechten. Deze reiken van foltering, buitengerechtelijke moord tot aan de exploitatie van gevangenenkampen.

Bron:
www.epochtimes.de

https://ejbron.wordpress.com/2020/10/19/mensenrechtenorganisatie-noord-koreas-justitiesysteem-behandelt-mensen-slechter-dan-dieren/