Lockdown 2.0 – gaan we weer, regering incompetent en laf!

Lockdown

De tweede golf Corona lijkt gearriveerd, maar Rutte3 heeft de eerste golf nog niet verwerkt en komt met Lockdown 2.0 – Amsterdam ligt al weer dwars.

Vooralsnog gaan alleen de grote steden dicht, omfloerst aangeduid als de zwaarst getroffen regio’s. Waarom Utrecht wordt uitgezonderd? Misschien omdat de gemeente nog niet bekomen is van de zomerse rellen in de allochtone wijken? Want ik herhaal het nog maar eens: het is in dergelijke wijken dat het grote probleem zit, waar de mensen het dichtst opeen zitten en de besmetting bij familiebijeenkomsten wordt overgedragen. Tevens is dat de omgeving waar men de dikste middelvinger opsteekt naar de Nederlandse overheid. En dus:

Lockdown

En dus wordt er een extra onhoudbare situatie gecreëerd? Mondkapjes worden dringend geadviseerd, maar verplichten durft men het niet?!? Daarmee worden op voorhand alle winkeliers die ze verplicht stelen al in de kou gezet. Dezelfde lafheid die de overheid in algemene zin bevangt als allochtoon gedrag gecorrigeerd dient te worden, zie je immer weer versterkt aanwezig als de politie dient op te treden. Dus wat gebeurt er als iemand uit zijn dak gaat bij de vraag een mondkapje op te doen of te verdwijnen? Dat politiemensen de winkelier gaan bevragen of dat nou echt nodig was. Been there, seen it too often.

Lockdown

Dat de overheid daarmee tevens de verantwoordelijkheid mede legt bij de winkeliers is extreem zwak, en garandeert rampen. Of, beter gezegd: een totaal gebrek aan medewerking. En aangezien mettertijd de discipline bij veel mensen vanzelf toch afneemt, is deze poging iets te doen alvorens de Tweede Golf in volle hevigheid losbarst een doodgeboren kindje. Tegen dat het nodig is is het verzet er tegen in volle bloei. Niks geleerd van dit voorjaar derhalve. En voor wie het vergeten is: de rel in Medemblik dit weekend is een eerste grote signaal dat de doorsnee Nederlander het eveneens beu is.

Lees hier verder: http://verenoflood.nu/lockdown-2-0-gaan-we-weer-regering-incompetent-en-laf/