Dutch East Indies in HD Color 1938-1939

Bekijk deze video: Toen was Nederland Economisch succesvol!

Dutch East Indies in HD Color 1938-1939

These are scenes from the latter years of Dutch colonialism in Indonesia – and it appears much of the footage has been shot around 1938-39. The footage is full of street scenes, colonial lifestyles and ‘orientalist’ landscapes.

Het verdrag van Maastricht werd in 1992 ondertekend door het Kabinet Lubbers I. In dit verdrag werd de intentie vastgelegd om de Europese Economische Gemeenschap (de EEG) om te vormen naar een Politieke Unie met de Euro als gezamenlijke munt.Dat bleek een enorme weeffout die voor velen toen al werd ingezien.https://1848.nl/document/parlementair-item/137169. Nederland was indertijd met de Nederlandse Bank baas over het binnenlandse financiele en economische beleid, deed uitstekend zaken met Europese landen en gebruikte Europa waar het goed voor was; de Vrijhandel.De Nederlandse economie was met haar gulden gebonden aan de Duitse Mark en daarmee aan de sterke Duitse economie en dat was voldoende om een stabiele munt en sterk concurrerend te zijn in vergelijking met andere Europese landen. Na de invoering eind 2001 van de zielloze Euro werden veel consumptieve prijzen veelal verdubbeld en de mensen voelde dit in de portemonee maar de burgers vercielen in ontkenning alsmede vanuit de politiek.Nu, vele jaren later zien we de gevolgen van de slehte ruilkoers van 2.2 gulden voor 1 Euro dat reeds vele miljarden verlies kost. (http://mijn-kijk-op.infonu.nl/financieel/7731-de-dure-euro-hadden-we-liever-de-gulden-gehouden.html) De politieke elite van PvdA, CDA, VVD enz blijft dit miljarden verliezen negeren en wanneer we in de EU blijven met de Euro en in Schengen Nederland kapot gaat.

Dutch East Indies in HD Color 1938-1939 Original Title: Coveted East Indies Director: Deane Dickason Production date: ca. 1938-39 A public-domain footage I found on http://www.archive.org These are scenes from the latter years of Dutch colonialism in Indonesia – and it appears much of the footage has been shot around 1938-39. The footage is full of street scenes, colonial lifestyles and ‘orientalist’ landscapes.