‘Premier Rutte, hoe was uw kindertijd?’

24 September 2020

COLUMN – Werd u toen ook structureel verteld dat de wereld vergaat?

In 1964 werd een coronavirus ontdekt. Dat betekent dat het al minstens 56 jaar onder ons is. Met name chronisch zieken en ouderen lopen risico om te overlijden, vergelijkbaar als griep en tevens ligt de mortaliteit in de buurt van influenza. We leven dus al ruim een halve eeuw met coronavirussen, zonder dat daarvoor tot begin dit jaar enige lockdown nodig was. Het virus muteert zich, net als influenza dat doet en toch hebben we bij griep nooit een lockdown, ondanks dat het ook gevaarlijk is voor ouderen, chronisch zieken en tevens heftige klachten kan opleveren bij kinderen en 65-minners tot ziekenhuisopname, dood en/of langdurig herstel of blijvende schade aan toe. Dat corona een gevolg is van de wijze waarop we met dieren samenleven, is ook twijfelachtig. Ik nodig u uit naar de film Daens te kijken en dan de vraag te beantwoorden of we dan maar weer op die wijze moeten gaan samenleven met dieren in steden als aan het einde van de 19e eeuw. 

We hebben het al zeker ruim een halve eeuw zonder coronavaccins gedaan en aan de griep kan je ook dood gaan. Mensen hebben het recht om te kiezen aan welke risico’s ze willen worden blootgesteld en hoe, zonder dat ze voor asocialen worden uitgemaakt. Allen die roepen dat mensen die kritisch zijn over de coronaregels asocialen zijn, mogen zelf een keer hun eigen asociale gedrag in de spiegel lopen aanschouwen. Aan natuurlijk menselijk gedrag en behoeften is namelijk niks asociaals aan.

Wat ook verwijtbaar is, is dat met het beleid waarvoor u namens de gehele regering de verantwoordelijkheid draagt, u niet alleen de mensenlevens van iedereen in Nederland schaadt op álle vlakken in hun leven, maar ook angst zaait in de harten van jonge kinderen. U berooft hen vroegtijdig van hun onschuld.

Hoe was uw kindertijd eigenlijk als ik u vragen mag? Werd u toen ook maniakaal verteld dat de wereld naar de klote gaat, je ouders niet deugen en als je oma knuffelt, je haar de dood injaagt?

U bent niet alleen verantwoordelijk voor een socio-economische crisis in Nederland die zijn weerga niet kent, die u tegen alle logica in stand houdt ondanks uw hele onderbouwing als drijfzand te omschrijven valt. Maar het ergste van al is dat u kinderen hun kindertijd ontneemt, kinderen van hun onschuld berooft evenals hun toekomstdromen en dat niet alleen. Doordat u zowel hen als hun ouders volledig ontkent, geeft u blijk dat u geen bal om ze geeft. Hoezo toekomstige generaties? U bekommert zich niet eens om de huidige. 

Lees hier het zeer uitgebreide artikel door ing. Vicki Van Lommel.: https://groningerkrant.nl/opinie/premier-rutte-hoe-was-uw-kindertijd/