Frankrijk: meer terrorisme, meer stilte!

Op 25 september werden in Parijs twee mensen neergestoken en ernstig gewond buiten het voormalige kantoor van Charlie Hebdo , waar in 2015 12 redacteuren en cartoonisten van het satirische tijdschrift werden vermoord door extremistische moslims. De verdachte, in politiehechtenis, wordt onderzocht voor terrorisme .

De beschuldigde moordenaars van de aanslagen van 2015 staan ​​momenteel terecht in Parijs.

  • Dit soort extremisme heeft er ook in geslaagd om veel Europese burgers om te vormen tot gevangenen, onderduikers in hun eigen land, ter dood veroordeeld en gedwongen te wonen in huizen die zelfs hun vrienden en familie niet kennen. En we zijn er aan gewend geraakt!
  • “[T] zijn gebrek aan moed om in de voetsporen van Charlie te treden heeft een prijs, we verliezen de vrijheid van meningsuiting en een verraderlijke vorm van zelfcensuur wint terrein.” – Flemming Rose, Le Point , 2 september 2020.
  • “Simpel gezegd, de vrijheid van meningsuiting verkeert overal ter wereld in slechte staat. Ook in Denemarken, Frankrijk en het hele Westen. Dit zijn moeilijke tijden; mensen geven de voorkeur aan orde en veiligheid boven vrijheid.” – Flemming Rose, Le Point , 15 augustus 2020.

Kort voor de mesaanval, op 22 september, kwam Charlie Hebdo ’s directeur personeelszaken, Marika Bret , niet naar huis. In feite heeft ze geen huis meer. Ze werd uitgezet na ernstige en concrete doodsbedreigingen van extremistische moslims. Ze besloot haar ” exfiltratie ” voor Franse inlichtingendiensten openbaar te maken om het publiek te waarschuwen voor de dreiging van extremisme in Frankrijk.

“Ik leef al bijna vijf jaar onder politiebescherming”, vertelde ze aan het weekblad Le Point .

“Mijn veiligheidsagenten kregen specifieke en gedetailleerde bedreigingen. Ik had tien minuten om in te pakken en het huis te verlaten. Tien minuten om een ​​deel van iemands leven op te geven is wat kort en het was erg gewelddadig. Ik ga niet naar huis. Ik verlies mijn thuis voor uitbarstingen van haat, de haat die altijd begint met de dreiging van het inboezemen van angst. We weten hoe het kan eindigen “.

Bret beweerde ook dat Frans links de ” strijd voor secularisme ” had opgegeven .

Vanaf het begin van het proces tegen de mannen die beschuldigd werden van het plegen van de moorden bij Charlie Hebdo in 2015 – en vooral sinds de hernieuwde publicatie van Mohammed-cartoons – heeft Charlie Hebdo allerlei bedreigingen ontvangen – ook van Al Qaida . De beveiliging van vandaag bij het satirische tijdschrift is enorm. “Het adres van ons hoofdkwartier is geheim, overal zijn beveiligingspoortjes, gepantserde deuren en ramen, gewapende veiligheidsagenten, we kunnen bijna niemand binnen krijgen”, zei Bret .

Tegenwoordig beschermen 85 politieagenten de journalisten van Charlie .

Lees hier het hele artikel: https://www.gatestoneinstitute.org/16550/france-terrorism-silence