Denemarken betaalt 71 Syriërs om het land te verlaten!

Sinds 1 mei van dit jaar zijn door de Deense staat 71 Syriërs betaald om het land te verlaten en naar huis terug te keren, blijkt uit cijfers van de Deense Vluchtelingenraad. 

Geen enkele persoon verliet het land vóór 1 mei voordat de regeling in ging. In het afgelopen jaar zijn nieuwe regels van kracht geworden, waardoor Syrische vluchtelingen die in Denemarken wonen niet direct hun verblijfsrecht verliezen wanneer ze naar huis terugkeren.

Er is sprake van maximaal een jaar bedenktijd om van mening te veranderen over de gemaakte beslissing. Het klinkt tegenstrijdig maar de toevoeging van deze clausule heeft er aan bijgedragen dat het mensen aanmoedigt om van de optie gebruik te maken om het land te verlaten, aldus de Deense Vluchtelingenraad (DRC). De organisatie is verantwoordelijk voor het adviseren van vluchtelingen die overwegen terug te keren naar hun thuisland.

Eenieder die het land verliet, kreeg 140.000 Deense kronen, omgerekend bijna een bedrag van € 19.000,-, dat de Deense staat hen betaalde via een stimuleringsprogramma dat onder de vorige regering werd ingevoerd.

Lees verder>>>
(h/t “Gienekehado”)

https://ejbron.wordpress.com/2020/09/27/denemarken-betaalt-71-syriers-om-het-land-te-verlaten/