Londen: Duizenden mensen demonstreren tegen coronamaatregelen – gewonden

(Door: David Berger – Vertaling: E.J. Bron)

Vandaag zijn er opnieuw duizenden demonstranten bij elkaar gekomen in Londen voor een grote manifestatie tegen de coronamaatregelen. Bijna allemaal zonder mondkapje en minimale afstand. De politie trad tegen enkele demonstranten op, waarbij gewonden zouden zijn gevallen.

Op Trafalgar Square laten de foto´s een enorme mensenmassa zien, die luidkeels tegen de beperking van de vrijheids- respectievelijk mensenrechten demonstreert. Ook in Engeland is het aantal nieuwe besmettingen met corona parallel gestegen met de krachtige toename van testen.

Daardoor werden verleden week nieuwe restricties in werking gesteld. Velen doen net zo willekeurig aan als de hier in Duitsland getroffen coronamaatregelen: o.a. een soort uitgaansverbod vanaf 22.00 uur (alle restaurants en pubs moeten om 22.00 uur sluiten).

“Wanneer tirannie wet wordt, wordt verzet tot plicht”

Meerdere politieagenten probeerden zonder succes de demonstratie te ontbinden, omdat nauwelijks iemand een mondkapje droeg of zich hield aan de minimale afstand. Daarbij zouden gewonden zijn gevallen.

Duizenden demonstranten scandeerden “Doe je masker af”. Op de borden stond o.a. te lezen: “Wanneer tirannie wet wordt, wordt verzet tot plicht”.

Aan de demonstratie namen ook prominente personen deel. Piers Corbyn (73), de broer van Jeremy Corbyn, is een van de bekendste activisten die in Engeland het verzet tegen de coronamaatregelen aanvoeren. Ook de voormalige profvoetballer David Icke sprak voor de duizenden demonstranten. En ook zijn zoon, de 38-jarige liedjesmaker Gareth Icke, die de menigte eveneens toesprak.

De activisten hebben al een volgende manifestatie morgen in het Hyde Park als “People´s Network and Familypicknick” aangekondigd.

https://ejbron.wordpress.com/2020/09/26/londen-duizenden-mensen-demonstreren-tegen-coronamaatregelen-gewonden/