Bloedige aanslag bij voormalige vestiging van “Charlie Hebdo” (+ update)

(Vertaling: E.J. Bron)

Aanvaller verwondde vier mensen

Wilde hij de redactie van het satirisch tijdschrift opnieuw aanvallen? Die verhuisde langere tijd geleden stilletjes naar een geheime plaats. Misschien wisten de machetemannen dat niet, die vrijdagochtend een aanslag in de directe nabijheid pleegden.

Tegen de middag meldde de politie van Parijs dat twee slachtoffers van de aanval in levensgevaar zouden verkeren. In totaal raakten vier mensen door slag- en steekwapens gewond. Het gaat om medewerkers van het productiebedrijf “Première Lines Television”. In  Franse media is sprake van een machete – op een foto is een bebloed slagershakmes te zien. Inmiddels werden er twee mannen gearresteerd.

Onlangs opnieuw “islamistische” dreigingen…

Onlangs ging het proces van start tegen de “islamistische” terroristen, die in het jaar 2015 een bloedbad aanrichtten in de redactiekantoren van “Charlie Hebdo”. In totaal vermoordden zij met hun Kalasjnikovs 12 mensen, onder wie twee politieagenten. 11 andere personen raakten gewond. Naar aanleiding van het proces publiceerden de moedige medewerkers van het tijdschrift opnieuw de toenmalige Mohammed-cartoons. Dat leidde tot meer dreigingen door militante “islamisten”. Wellicht was dit ook de aanleiding voor de aanslag van gisteren.

Pakistaan en handlanger gearresteerd

Na het bekend worden van de aanslag werd het district helemaal afgesloten, vooral de scholen. Talrijke metrostations werden gesloten. De politie zette alle beschikbare krachten en helikopters in om de dader of daders op te sporen. Even voor 13.00 uur werd een verdachte gearresteerd. Even na 14.00 uur arresteerde de politie een tweede man, op wiens kleren bloedsporen zaten. Er heerst grote opschudding onder het Franse publiek. Ook de politiek reageerde onmiddellijk – zowel de minister van Binnenlandse Zaken als president Macron bemoeiden zich met het gebeuren. Bij de hoofddader zou het om een “Fransman met wortels in Pakistan” gaan. Hij is 18 jaar oud.

UPDATE: Bij de mesaanval in Parijs met twee gewonden gaat het volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, om een “islamistische” aanslag. De aanval voor de voormalige vestiging van het satirisch tijdschrift “Charlie Hebdo” zou “duidelijk een ´islamistische´ terreurdaad” zijn, zei Darmanin gisteravond op de tv-zender “France 2”. “Het is een nieuwe bloedige aanval op ons land”, voegde de minister er aan toe.

Bron:
www.wochenblick.at

https://ejbron.wordpress.com/2020/09/26/bloedige-aanslag-bij-voormalige-vestiging-van-charlie-hebdo-update/#more-250409