Het goede voorbeeld…

(Door: H. Numan)

Ik heb altijd geleerd dat je als leider het goede voorbeeld moet geven. Dat werd er in dienst ingehamerd. Hoe kun je verwachten dat je manschappen 40 km met volle bepakking marcheren als jij als luitenant na 5 km door je hoeven zakt? Of de klus uitbesteedt aan de sergeant-majoor, en zelf papier gaat duwen achter je bureau? Dat goede voorbeeld geven schijnt buiten de militaire dienst een onbekend begrip te zijn. Laten we beginnen met het huis van de tuinman Oranje. De tuinman? Jazeker, want het ‘echte’ huis van Oranje is al verschillende keren uitgestorven. De laatste keer was onder Willem III, beter bekend als koning Gorilla. Een nogal onprettig persoon die in twee dingen genoegen schepte: zijn personeel zo hard mogelijk te treiteren waar mogelijk, en alles naaien wat een gat had. Of hij ook de bloempot en de brievenbus nam, is niet bekend. Oh, hij was ook een gourmet. Zijn volk niet direct. Vanwege zijn overgewicht was zijn begrafenis ietwat problematisch.

Willempie Drie verrichtte zijn Koninklijke taak (opvolgers maken) prima. Hij had drie zonen. Die overleden  allemaal voor nummer Drie zelf aan de beurt was. Dus op z’n oude dag moest hij overnieuw beginnen. Omdat hij stijf van de sief stond, heeft een hofmaarschalk (de tuinman) de honneurs voor hem waargenomen. Het resultaat was prinses Wilhelmina. Is dat absoluut zeker? Nee. Maar het feit dat de hele familie Oranje consequent weigert om DNA af te staan, is een nogal veeg teken.

Oké, gaan we naar vandaag. Willem Bier mag niet mopperen. Hij kreeg 8% opslag in de Troonrede. En zijn dochter een dik miljoen vanaf haar 18e. Ze mag zichzelf over een paar maanden miljonair noemen. Een nogal beschamende, zo niet schandelijke gebeurtenis om zo grof te graaien tijdens de grootste crisis in ruim 150 jaar.

Jahaa, want afspraak is afspraak. Het staat in de wet! Inderdaad, afspraak is afspraak. Ik herinner me nog dat de AOW ook een wettelijke afspraak was. Daar geldt dat dus niet voor. Want die ouwetjes moeten gewoon snel dood gaan en niet zeuren.

Als Willem Bier enkel van het ‘armoedige’ salaris moet leven dat hij als koning krijgt, allah akbart, zullen we maar zeggen. Maar Willem is een van de rijkste vorsten van Europa. Voorvader Wim Twee (vader van koning Gorilla) was zo arm als de mieren. Maar het beetje dat hij had, belegde hij prima. In drugs. Onder zijn wijze leiding werd er opium verbouwd (als koninklijk monopolie, van concurrentie houden we niet) voor de verkoop aan Chinezen in Nederlands-Indië en in China. Niet voor de verkoop aan iedereen dus. Want ook toen wist men al dat opium roken vreselijk ongezond was. Maar die spleetogen zijn al verslaafd, dus dan mag het. Zolang ze de rest maar niet besmetten. Dankzij Wim Twee werd het huis van Oranje van de armste Europese Koninklijke familie een van de rijkste nu.

Lees hier het hele artikel:

https://ejbron.wordpress.com/2020/09/23/het-goede-voorbeeld/#more-250112