In openbare toiletten is doorspoelen niet het enige COVID-19-risico!

Afbeeldingsresultaten voor oPENBAREW TOILETTEN

Toiletpluimen kunnen kiemdruppels in de lucht lanceren. Deskundigen delen de voorzorgsmaatregelen die u moet nemen voordat u de oproep van de natuur in openbare toiletten beantwoordt.

ER ZIJN MAAR WEINIG MENSEN DIE de blaaskracht hebben om door te gaan met drankjes, diner of lange autoritten zonder het toilet te hoeven gebruiken. Maar naarmate meer restaurants, bars en andere openbare ruimtes deze zomer heropenen, doen de vragen ronddwalen of het gebruik van een openbaar toilet een ernstiger gezondheidsrisico zou kunnen worden in het tijdperk van COVID-19.

Dergelijke zorgen kwamen deze week tot een hoogtepunt toen onderzoekers in China een studie publiceerden die suggereert dat het doorspoelen van een toilet een pluim van met coronavirus beladen deeltjes kan veroorzaken, die door de waterige draaikolk in een toiletpot in de lucht worden geslingerd.

Verschillende onderzoeken met behulp van genetische tests hebben eerder het SARS-CoV-2-virus in ontlastingsmonsters ontdekt, en ten minste één onderzoek toont aan dat de coronavirussen in deze ontlasting besmettelijk kunnen zijn. Wanneer een persoon die besmet is met COVID-19, poepen, nestelt de kiem zich eerst in de toiletpot. Maar dan “kan het spoelproces het virus uit het toilet tillen en kruisbesmetting tussen mensen veroorzaken”, zegt Ji-Xiang Wang, een fysicus aan de Yangzhou University in China en co-auteur van het artikel dat op 16 juni in het tijdschrift Physics of Fluids is gepubliceerd. .

Hoewel het toiletpluimeffect al decennia lang wordt bestudeerd in relatie tot andere ziekten, blijven er veel vragen bestaan over de rol ervan bij het verspreiden van ziektekiemen, waaronder degene die COVID-19 veroorzaakt. Noch de Wereldgezondheidsorganisatie, noch de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention denken dat het zeer waarschijnlijk is dat COVID-19 kan worden verspreid door stoelgang, wat leidt tot onbedoelde consumptie van virusdeeltjes, een route die medisch fecaal-orale overdracht wordt genoemd.

Ondanks deze onzekerheden zeggen experts dat er voorzorgsmaatregelen zijn die u moet nemen voordat u de oproep van de natuur beantwoordt in openbaar gedeelde toiletten.

Volgens hun simulaties lanceert deze combinatie spuitbussen die iets meer dan een minuut in de lucht kunnen blijven. Hoe meer water er in een toiletpot wordt gebruikt, ontdekte het team van Wang, hoe groter de kracht van de spoeling.

https://www.nationalgeographic.com/science/2020/04/coronavirus-covid-sneeze-fluid-dynamics-in-photos/