“Dit is een invasie” – Protesten op Lampedusa: Bijna 1000 “migranten” binnen 24 uur aangekomen!

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

Hierboven een video van de aankomst van de vissersboot bij de pier van Lampedusa

De situatie op Lampedusa spitst zich toe. Na de aankomst van een vissersboot met 450 “migranten” en nog eens 500 “migranten” in 30 boten, zijn er in totaal bijna 1000 “migranten” binnen 24 uur op het Siciliaanse eiland aangekomen. Deze massale aankomst veroorzaakte bij eilandbewoners woedende protesten, die begeleid werden met leuzen en spandoeken. Zoals “La Repubblica” bericht, blokkeerden enkele inwoners, aangevoerd door de voormalige Senator van de LEGA, Angela Maraventaro, zelfs de kleine bussen met “migranten” op weg naar de hotspots.

Zoals “il Giornale.it” bericht, riep de voormalige LEGA-Senator Angela Maraventano tijdens het overstappen van de boten in de busjes: “Waar is minister Lamorgese? We zijn moe. Omdat ze allemaal Tunesiërs zijn, moeten ze onmiddellijk gerepatrieerd worden. We zullen uit alle macht proberen te verhinderen dat ze doorrijden.” Attilio Lucia, plaatsvervangend coördinator van de LEGA op Lampedusa, die bij de landing op de pier aanwezig was, zei: “Dit is een invasie. We zijn moe en de politie moet achter ons staan.”

Ook de minister-president van de regio Sicilië, Nello Musumeci, die op de sociale media schreef, liet zich over dit thema uit: “Ik richt me rechtstreeks tot minister-president Conte. Het lukt Lampedusa niet meer. Sicilië kan niet blijven betalen voor de onverschilligheid van Brussel en het zwijgen van Rome. En gisteren hoorden we ook enkele onverantwoordelijke mensen onverstandige dingen zoals ´er is geen sprake van een noodsituatie´ zeggen. Er is wel degelijk sprake van een humanitaire en medische noodtoestand. Dat zeggen de cijfers. De feiten spreken hiervoor. He tis tijd voor krachtige beslissingen. Minister-president Conte, roep uw ministerraad bijeen om zich bezig te houden met de noodsituatie, die op dit moment ondraaglijk is geworden. Ik vraag dit als minister-president van een regio die, zoals het statuut voorziet, het recht heeft in de raad mee te werken als het om beslissingen gaat die mijn eiland aangaan. Ik verzoek dit met respect, maar vastberaden. Dwingt u de mensen van Lampedusa niet tot stakingen en uitsluitingen. Het is een fantastische plek: ze verdient deze behandeling niet.”

https://ejbron.wordpress.com/2020/08/30/dit-is-een-invasie-protesten-op-lampedusa-bijna-1000-migranten-binnen-24-uur-aangekomen/