Na de Coronacrisis wacht de Klimaatcrisis die tientallen miljoenen levens per jaar eist!

Tidal flooding again closes Sponge Docks main street ...
KLIMAATCRISIS

Mogelijk vallen er straks meer slachtoffers door klimaatverandering dan door infectieziekten vandaag de dag.

Dat de wereld opwarmt, zal je niet zijn ontgaan. Ook deze zomer worden er weer recordbrekende temperaturen aangetikt. Afgelopen juni behoorde bijvoorbeeld tot de warmste maanden sinds het begin van de metingen en een weerstation in het Amerikaanse Death Valley klokte een verzengende 53,3 graden Celsius: één van de hoogste temperaturen op aarde ooit. Hoewel we nu voornamelijk de strijd aangaan tegen het coronavirus, ligt een klimaatcrisis slechts om de hoek. Onderzoekers stellen namelijk in een nieuwe studie dat warmere temperaturen één van de belangrijkste bedreigingen voor de volksgezondheid zullen zijn tegen het einde van de eeuw.

MILJOENEN DODEN!
Volgens de onderzoekers zullen stijgende temperaturen als gevolg van klimaatverandering tegen 2100 wereldwijd jaarlijks tientallen miljoenen levens eisen. Als we niets doen om onze uitstoot in te dammen, zullen er mogelijk 73 doden per 100.000 mensen vallen. Dit is vergelijkbaar met het huidige sterftecijfer voor alle infectieziekten (inclusief tuberculose, hiv / aids, malaria, dengue, gele koorts en ziekten die worden overgedragen door teken, muggen en parasieten), die wereldwijd verantwoordelijk zijn voor 74 doden per 100.000 personen. Maar dat is nog niet eens het enige. “Onze gegevens tonen aan dat klimaatverandering naar verwachting vijf keer dodelijker is dan recente Amerikaanse griepseizoenen,” zegt onderzoeker Michael Greenstone. “In arme, hete landen is de hitte mogelijk zelfs nog bedreigender voor de gezondheid dan kanker en hartaandoeningen vandaag de dag.”

https://www.scientias.nl/na-de-coronacrisis-wacht-de-klimaatcrisis-en-die-eist-tegen-2100-tientallen-miljoenen-levens-per-jaar/