Steeds meer Tunesiërs komen als bootvluchtelingen met Corona aan boord!

Screenshot_78

(Vertaling: E.J. Bron)

De door de Duitse migratie”deskundigen” en vluchtelingenlobbyisten steeds opnieuw betwiste Pull-Factor laat in de Middellandse Zee nu, midden in de zomer, haar indrukwekkende effecten zien: nadat vorig jaar vooral Libië het uitgangspunt van de meeste “Boat People” was, “boomt” op dit moment het buurland Tunesië: van daaruit gaan vooral autochtonen op weg richting Europa, omdat ze geen perspectief meer zien in hun vaderland.

En nadat in Italië met Matteo Salvini niet alleen de laatste verantwoordingsbewuste politicus met een helder standpunt over illegale migratie uit zijn functie werd verjaagd, maar zich op dit moment in een politiek showproces voor zijn compromisloze, enig effectieve Zero-Tolerance-koers voor de rechter moet verantwoorden (wat ook in Afrika bekend is geworden), voelen de geluksridders en ellendemigranten zich pas goed aangemoedigd om de overtocht richting de EU te wagen.

In de maand juli zijn er al zoveel illegale migranten op de Italiaanse kusten geland als sinds drie jaar niet meer – en dat ondanks de opzienbare corona-recessie. Opnieuw is het Salvini, die de impopulaire waarheid over de gezondheidspolitieke gevolgen van de invasie uitspreekt: het aantal gevallen van migranten die positief op het virus werden getest, zouden hoogstwaarschijnlijk weldra “multipliceren” en zodoende de veiligheid van Italië in gevaar brengen, dat de vluchtelingen op dit moment – deels tegen het verbitterde verzet van de bevolking in – aan land zou laten.

Pull-Factor op z´n best

Zelfs de “Welt” bericht over steeds nieuwe gevallen van bootvluchtelingen die bij hun aankomst in Italië in de afgelopen weken positief op het coronavirus getest werden: bijvoorbeeld tijdens een landing in het Siciliaanse Pozzallo midden juni, waarbij elf van de 60 migranten positief op het virus getest werden, of op Sardinië, waar het aantal besmette “vluchtelingen” eind juli tot 14 personen was gestegen.

De krant citeert Minister-president Giuseppe Conte, die onlangs verklaarde: “We mogen niet toestaan dat de offers, die Italië in de coronacrisis bracht, teniet gedaan worden”. En precies daar draait het op uit – helemaal afgezien van de andere effecten van de Afrikaanse massa-immigratie, die uiteindelijk weer een probleem worden van het eigenlijke droom- en doelland Duitsland.

https://ejbron.wordpress.com/2020/08/06/steeds-meer-tunesiers-komen-als-bootvluchtelingen-met-corona-aan-boord/