VIDEO Dr. Nicolaus Fest over de “Next Generation EU” (+ Nederlandse vertaling!)

(Vertaling: E.J. Bron)

Goedendag! Vandaag in het Europees Parlement het hulppakket van € 750 miljard van de EU tegen de coronacrisis. € 390 miljard als subsidies die niet terugbetaald hoeven worden, € 350 miljard als leningen. Miljarden, waarvoor vooral de Duitsers zullen moeten dokken. Nieuwerwets heet het pakket van € 750 miljard NG EU, “Next Generation EU”. En Next Generation klopt ook wel op een bepaalde manier: want het zijn vooral de komende generaties die onder de schandalige geldverkwisting zullen lijden, die hier werd besloten.

In het kort de belangrijkste punten:

  1. Twee derde deel van de nu besloten projecten, dus projecten voor ongeveer € 500 miljard, hebben niets te maken met de Covid-crisis. Hier gaat het om infrastructuur, digitalisering, warmte-isolatie enz. Allemaal dingen die de staten ook zonder Covid zouden hebben moeten aanpakken. Nu mag vooral de Duitse belastingbetaler er voor werken dat Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk de door hen zelf veroorzaakte problemen oplossen.
  2. Er wordt minder geïnvesteerd in onderzoek. Dat toont aan hoe belangrijk de belangen van de komende generaties tellen – niets! Spanje heeft al aangekondigd zijn sociale uitkeringen te verhogen. Men investeert dus niet in toekomstige arbeidsplaatsen, maar in directe consumptie. Net zoals in Frankrijk, Italië of Portugal.
  3. Ook is er minder geld voor de grensbewaking. Die zou tot vorige week nog enorm uitgebreid moeten worden. Nu wordt uitgerekend daarop bezuinigd. De mensensmokkelaars zullen juichen, en ook alle economische migranten. Want minder grensbewaking betekent meer migranten en nog meer volledige verzorging – dus meer consumptie, minder investeringen. En dat er alleen maar geschoolde arbeidskrachten uit Syrië, Afghanistan of Somalië komen, beweren zelfs de Groenen niet meer.
  4. De EU dient een eigen recht op het heffen van belastingen te krijgen. Dat is ongehoord! Een democratisch niet gelegitimeerde bureaucratie krijgt nu toegang tot de portemonnee van de burgers. Dat is net zoiets alsof de FIFA of het Olympisch Comité belastingen zouden kunnen heffen!
  5. De Europese Commissie dient zelf schulden te mogen maken. Voor deze schulden staan de natiestaten garant. Zodoende is de schuldenunie bezegeld, en de Portugezen en Italianen zeggen dat ook heel openlijk. Nu staat Duitsland voor een groot deel garant voor elke door de Europese Commissie opgenomen euro, ook al wordt die bijvoorbeeld alleen in Griekenland, Roemenië of Bulgarije uitgegeven wordt. Het is zoals altijd: Duitsland betaalt.

Vooral de regelingen m.b.t. het recht om belasting te heffen en schulden op te nemen door de Europese Commissie zijn waarschijnlijk duidelijke schendingen van de Verdragen van Maastricht en Lissabon. En ze schenden ook alle beloftes die aan de Duitsers bij de invoering van de euro werden gedaan: dat we nooit voor de schulden van andere landen zouden hoeven opkomen; en dat er geen transferunie zou komen. Beiden zijn nu definitief het geval.

Deze woordbreuk, dit bedrog aan de Duitsers is gemeen. Maar men zou bereid kunnen zijn dit te accepteren wanneer het pakket van € 750 miljard in ieder geval voor iets goeds zou zorgen, wanneer het dus voor bloeiende landschappen zou zorgen. Maar dat zal niet gebeuren. Noord-Italië heeft 50 jaar lang miljarden en nog eens miljarden naar Zuid-Italië en Sicilië overgemaakt, en desondanks is daar niets verbeterd. Zuid-Italië is nog steeds Afrika: corrupt, achtergebleven, maffioos. Zo zal het hier ook gaan: een paar jaar strovuur, dan is het geld weg. En daarna de grote knal en veel meer armoede dan nu.

NG EU heet het reddingspakket, Next Generation EU. Eigenlijk zou het NF EU moeten heten: No Future EU. Want precies daar gaat het naartoe!

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/08/03/video-dr-nicolaus-fest-over-de-next-generation-eu-nederlandse-vertaling/