Schout-bij-nacht De Felice: “Er komen honderden voormalige ´buitenlandse ISIS-strijders´ vanuit Tunesië naar Italië”!

Screenshot

(Vertaling: E.J. Bron)

De Italiaanse schout-bij-nacht Nicola De Felice (foto) eist bindende akkoorden met Libië en Tunesië: “We zijn nu bij een situatie aangekomen die niet meer draaglijk is. Het is absoluut noodzakelijk om maatregelen te nemen, opdat met de regeringen van Libië en Tunesië akkoorden betreffende de regeling van gezamenlijke patrouilles in hun soevereine wateren en landingen van gestopte boten binnen hun grenzen ondertekend worden. Daarbij mag niet geaarzeld worden om ook economische maatregelen te nemen als het om het doordrukken van deze eisen gaat. De illegale immigratie is een noodscenario, dat ook een nationaal veiligheidsprobleem vormt sinds er uit Tunesië honderden voormalige ´buitenlandse strijders´ van de ´Islamitische Staat´ in Italië zijn aangekomen. Met betrekking tot de zogenaamde ´Balkanroute´ moet het Verdrag van Dublin toegepast en de illegale immigranten naar Slovenië en Kroatië teruggestuurd worden.”

Schout-bij-nacht De Felice voegde er aan toe dat het na de repatriëring van migranten een “zaak van de Verenigde Naties is om te onderzoeken wie daadwerkelijk voor een oorlog gevlucht is (en daarom het recht heeft om politiek asiel aan te vragen) en wie in plaats daarvan om andere redenen migreert en daarom naar zijn land van herkomst teruggestuurd moet worden.”

Over de administratieve aanhouding van het NGO-schip “Sea Watch 3” (onder Duitse vlag) en “Ocean Viking” (onder Noorse vlag) door de Italiaanse havenautoriteiten verklaart de schout-bij-nacht dat dit een eerste belangrijke overwinning in de juridische strijd tegen de illegale immigratie op private NGO-schepen zou zijn. Hij eist tegelijkertijd de druk op de vlaggenstaten te handhaven en speciaal de Duitse en de Noorse ambassade in Italië ertoe te verplichten hun volkenrechtelijke verplichtingen waar te nemen.

Bron:
https://unser-mitteleuropa.com

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/31/schout-bij-nacht-de-felice-er-komen-honderden-voormalige-buitenlandse-isis-strijders-vanuit-tunesie-naar-italie/