Mondkapjes: ieder levend wezen heeft het niet-onderhandelbare recht op onbelemmerde frisse lucht!

Screenshot - 2020-07-30T124440.180
(Door: Carla Meelker)

‘Zodra regering en parlement met reces gingen kwam de Mondmasker Maffia pas echt goed op stoom’

Terwijl hijgerige Hugo in Zuid-Frankrijk op de camping ligt te bruinen nemen de vazallen van de toekomstige fascistische Staat der Nederlanden met verve de honneurs waar met Aboutaleb aan top als zelfbenoemde ongekroonde koning (‘Mag ik het zo zeggen? Rot Toch Op;) der ordehandhavers. Zodra regering en parlement met reces gingen kwam de Mondmasker Maffia pas echt goed op stoom. “Overal mondmaskers, zodra je de deur uit gaat, masker op”, betoogde Aboutaleb bij Nieuwsuur als antwoord op de zuigerige vraagstelling van Petra Grijzen. Het zat Aboutaleb dwars dat burgemeesters dit niet kunnen verplichten want: “Alleen de regering kan vrijheidsbeperkende maatregelen nemen”. Dan zijn we het over dié kwalificatie tenminste eens.

Hoogleraar Kluytmans heeft “het overtuigende bewijs dat dit een overtuigende maatregel is nog niet gezien” en Gommers, ook de kwaadste niet, zei: “zet een simpel (lees: onwerkzaam) mondkapje op, België doet het ook.”
Ja zo lust ik er nog wel een: anderen doen het ook dus wij springen ook in het ravijn. Dat het dragen van een wèl werkend CE-gecertificeerd mondmasker op straffe van een boete verboden is zou toch reden voor argwaan moeten zijn.

Echter niet bij de hypocriete tweede verdedigingslijn van het regeringsbeleid die zelf overal zonder mondmasker verschijnt. Zij wachten kennelijk, gezagsverslaafd als ze zijn, op een verplichting van zo’n adembenemende maatregel en zien niet dat iedereen die dat wil nu ook al geheel zelfstandig kan besluiten een mondkapje te dragen. Daar is helemaal geen verplichting voor nodig; sinds het niet gehandhaafde wettelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding en alle daaraan ten grondslag liggende argumenten opeens als sneeuw voor de zon uit beeld zijn verdwenen kan iedereen die dat wil op ieder moment voor zichzelf besluiten aan de maskerade deel te nemen als hij zich daar veiliger bij voelt.

Met de nadruk op VOELT. Projecteer je eigen angst niet op anderen en stel jezelf niet als norm. Val anderen niet lastig met je eigen verlammende angst en maak zelf die keuze in plaats van te wachten op dwang die iedereen verplicht in die angst mee te gaan. Dát is pas asociaal. Onder zo’n masker ademen mensen continu hun eigen uitgescheiden CO2 in en in een steeds hogere giftige concentratie tot meermaals de toxische grenswaarde. Zuurstofgebrek is het gevolg. Jawel, datzelfde CO2 dat door de klimaatlobby ‘teruggedrongen’ moet worden moeten wij dus zelf wel in verhoogde ongezonde doses in gaan ademen. Elke logica is hierin zoek, nog afgezien van de weggewoven rapporten die wijzen op het grotere besmettingsgevaar bij het te verwachten onjuiste gebruik van mondmaskers.

Ieder levend wezen heeft het natuurlijke niet-onderhandelbare recht op onbelemmerde frisse lucht. Mensen mogen wel roken, en dus zelf die giftige dampen inademen, zonder dat roken verboden wordt met dezelfde argumenten. De overeenkomst is dat rokers gigantische accijnzen opbrengen en de muilkorfplicht ons murw moet maken voor ‘het’ vaccin waar ook miljarden aan verdiend gaan worden als wij ons tenminste niet massaal verzetten tegen deze ongebreidelde controledwang. Zoals niet-rokers niet worden verplicht tot het dragen van een masker omdat anderen roken, zo moeten burgers niet verplicht worden om vanwege andermans angst of kwetsbaarheid een masker te dragen (draag zelf een masker of blijf thuis).

Lees hier het hele artikel:

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/30/mondkapjes-ieder-levend-wezen-heeft-het-niet-onderhandelbare-recht-op-onbelemmerde-frisse-lucht/