Duitsland: “Islamisten” mogen Duits paspoort houden!

Screenshot (94)
(VertalingE.J. Bron)

Het terughalen van Duitse ISIS-strijders in Syrië en Noord-Irak is grotendeels tot stilstand gekomen. Sinds eind augustus 2019 werd volgens officiële informatie maar één Duitse vrouw met haar drie kinderen teruggehaald, zoals blijkt uit het antwoord van het ministerie van Buitenlandse Zaken op vragen van de Groenen in de Bondsdag. De regering verklaart “op dit moment geen prognose voor toekomstige repatriëringen te kunnen geven”.

Een reden daarvoor zou de corona-pandemie kunnen zijn: grensovergangen en luchthavens in de regio zijn volgens informatie van de regering gesloten. Het probleem zou “nog steeds door de Duitse regering worden uitgezeten”, bekritiseerde Groene politica binnenlandse zaken, Irene Mihalic. Zij waarschuwde ervoor dat de onoverzichtelijke situatie het gevaar in zich zou bergen dat voormalige strijders ongecontroleerd terug zouden kunnen komen “en hier wellicht zware misdaden plegen”.

Van 629 “islamistische” bedreigers in Duitsland zijn volgens informatie van de regering 109 terugkeerders uit Syrië en Irak. Mihalic riep de Duitse regering op om de Duitse burgers gecontroleerd te repatriëren en hen hier voor de rechter te brengen. Verder zou ze ervoor moeten zorgen “dat de kinderen z.s.m. kunnen vertrekken en niet langer voor de misdaden van hun ouders in de kampen onder onmenselijke omstandigheden worden vastgehouden.”

Volgens de Duitse regering zijn er meer dan 1070 “islamisten” uit Duitsland richting Syrië en Irak vertrokken. Bij één op de twee zou sprake zijn van concrete aanwijzingen dat ze voor terreurgroepen gevochten of die in ieder geval ondersteund hebben. Volgens de Duitse regering bevinden zich nog meer dan 450 personen in het buitenland – waarschijnlijk in Syrië of Irak.

Alle overigen zijn of overleden – naar schatting meer dan 260 – of terug in Duitsland. Van die 450 hebben 158 behalve een Duits nog een ander paspoort; in 32 gevallen een Marokkaans, in 27 een Turks, in 17 een Tunesisch en in 14 gevallen een Afghaans paspoort.

Lees hier het hele artikel:

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/27/duitsland-islamisten-mogen-duits-paspoort-houden/