Boeren woest om Tractorverbod bij grote protestactie in De Bilt: ‘We worden van achteren genaaid’

De boeren stonden vorig jaar ook op de Biltse Rading.

De 2000 protesterende boeren mogen morgen niet op hun tractor naar de demonstratie in De Bilt komen. De gemeente De Bilt heeft voor morgen en overmorgen een verbod op het demonstreren met landbouwvoertuigen ingesteld. Farmers Defence Force is woedend. 

Omdat de organisatie Farmers Defence Force niet precies kan zeggen hoeveel boeren er morgen met hun tractoren in De Bilt komen protesteren, hebben de Veiligheidsregio Utrecht en de gemeente ‘in nauwe afstemming’ een verbod ingesteld. ,,Bovendien roept de organisatie de afgelopen dagen via (sociale) media op met landbouwvoertuigen af te reizen naar de demonstratielocatie. Daardoor is er een risico dat landbouwvoertuigen in groten getale afreizen. Dat levert ernstige risico’s op voor het verkeer, geeft kans op wanordelijkheden en belemmert hulpdiensten in hun werk”, aldus de gemeente. 

Woedend

De organisatie Farmers Defence Force is ‘woedend’ over de beslissing. ,,Bij ons slaan de stoppen nu door. Wij hebben vanaf het begin af aan overal netjes aan meegewerkt en aangegeven dat we alles volgens de regels willen doen. Ze hebben ons gewoon aan het lijntje gehouden. Ineens komen ze nu met dit verbod. Wij wisten hier niets vanaf”, aldus voorman Mark van den Oever.

https://www.destentor.nl/algemeen/boeren-woest-om-tractorverbod-bij-grote-protestactie-in-de-bilt-we-worden-van-achteren-genaaid~af62412c/