Onderzoek onthult gruwelijke, schokkende mishandeling in wereldwijde leerhandel!

DIEREN ZIJN NIET VAN ONS OM OP TE EXPERIMENTEREN, TE ETEN,TE DRAGEN, TE GEBRUIKEN VOOR AMUSEMENTOF TE MISHANDELEN OP WELKE MANIER DAN OOK.

Een ingrijpend onderzoek van journalist Manfred Karremann, uitgebracht door PETA Duitsland, onthult de extreme wreedheid die dieren zoals koeien en schapen in de leerhandel moeten verdragen. Dit is er aangetroffen:

  • Dieren worden op lange, slopende reizen de halve wereld over verscheept voordat ze worden gedood voor leer.
  • Tijdens het transport worden de dieren blootgesteld aan de weerselementen, wordt hun voldoende voedsel en water ontzegd en kunnen ze vallen en doodgetrapt worden. Zelfs zwangere dieren worden gedwongen de levende export te doorstaan.
  • Gewonde en stervende dieren worden vaak illegaal geslacht, ook als ze zwanger zijn.
  • In veel landen worden dieren gedood zonder eerst te worden verdoofd. Ze worden gewoonweg vastgebonden en hun keel wordt doorgesneden met een bot mes. Het kan enkele minuten duren voordat ze dood zijn.
  • Door gebrekkige etikettering op lederen producten is het bijna onmogelijk om de oorsprong van dieren en hun huid te achterhalen. Aanduidingen als “Made in Italy” duiden niet nauwkeurig de oorsprong van dierenhuiden aan, waardoor consumenten niet kunnen weten waar of van welk dier het leer in hun handtassen, schoenen of meubels echt vandaan komt.

Dieren vervoerd zonder voldoende voedsel of water op schepen en vrachtwagens

Meestal krijgen de dieren tijdens de zware, vaak wekenlange reizen onvoldoende voedsel en water. Ze worden zonder bescherming blootgesteld aan hitte en kou en staan dicht tegen elkaar in hun eigen uitwerpselen. Tijdens het transport verdringen ze elkaar en veroorzaken ze verwondingen. Als ze vallen, kunnen ze worden doodgetrapt.

De halve wereld over verscheept voor de leerproductie

Jaarlijks worden meer dan 1,4 miljard koeien, schapen en geiten en miljoenen andere dieren gedood voor leer. In landen als Turkije floreert de handel in huiden, waardoor de wrede export van levende dieren sterk toeneemt. In 2018 werden 900.000 levende koeien en bijna 281.000 levende schapen geïmporteerd in Turkije vanuit landen als Australië, Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Oostenrijk en Spanje.

Deze dieren worden geëxporteerd voor de slacht naar landen als Turkije om te voldoen aan de vraag naar vers halal vlees ter plaatse en de wereldwijde vraag naar leer. Na de slacht worden hun huiden over de hele wereld verscheept.

Onderzoekers konden enkele van de routes die dieren moeten doorstaan documenterenWekenlang worden Braziliaanse koeien vervoerd op schepen die op weg zijn naar Turkije. Daar gaan sommige dieren met vrachtwagens verder naar Irak. Een andere route leidt via Frankrijk en Bulgarije naar TurkijeEn Duitse en Oostenrijkse koeien konden tot aan Libanon worden getraceerd.

Gedood zonder verdoving voor leerproductie

In veel landen worden de dieren gedood zonder eerst te worden verdoofd. Koeien, schapen en geiten worden gewoon tegen de grond gedrukt, soms worden ze vastgebonden en wordt hun de keel afgesneden met een mes. Door slecht opgeleide arbeiders of door het gebruik van botte messen is hun dood pijnlijk en kan deze enkele minuten duren. Uit opnames uit Libië en Libanon blijkt dat arbeiders de keel van schapen en koeien doorsnijden in het volle zicht van de andere dieren en ze op een stapel gooien om ze al kronkelend en trappend uit te laten bloeden.

https://www.peta.nl/blog/onderzoek-onthult-gruwelijke-schokkende-mishandeling-in-wereldwijde-leerhandel/

RP: De meeste Kapitalisten gaan letterlijk over lijken!