Brand in de kathedraal van Nantes: “Vluchteling” uit Rwanda in hechtenis!

Screenshot (71)

Brandstichting in de kathedraal van Nantes op zaterdagmorgen: het grote orgel werd volledig verwoest (foto rechts).

Verblijfsvergunning werd niet verlengd!

Zoals Franse media gisteren berichtten, werd in verband met de brand in de laatgotische kathedraal van Sint-Pieter en Sint-Paulus in Nantes een zogenaamde “vluchteling” uit Rwanda in voorlopige hechtenis genomen. De 39-jarige wordt ervan verdacht de brand gesticht te hebben. Omdat de brand, net zoals in de Notre-Dame in Parijs, op meerdere plaatsen – bij het orgel en in het linker en rechter kerkschip van de kathedraal – tegelijkertijd uitbrak, is het ook voor de systeempers en alle politieke verdoezelaars moeilijk om te spreken van een kabelbrand of technisch defect. De kathedraal is, ook dankzij de efficiënte inzet van de brandweer, niet zo zwaar beschadigd als de Notre-Dame, maar het grote orgel werd volledig verwoest.

De verdachte zou als vrijwilliger voor het bisdom hebben gewerkt. De dag daarvoor zou de man voor de sluiting van de kerk verantwoordelijk geweest zijn. Volgens officier van justitie Pierre Sennes zou men nu de chronologische samenhangen en het exacte verloop van de dag van de man moeten onderzoeken, omdat enkele dingen tegenstrijdig aan elkaar zouden zijn. De Afrikaan zou er heel erg boos over zijn geweest dat zijn verblijfsvergunning niet meer verlengd werd, zei men.

De “gevluchte” hield zich al enkele jaren in Frankrijk op en was door het bisdom opgenomen. Kerkmedewerker Jean-Charles Nowak is er van overtuigd dat zijn beschermeling, die hij ongeveer vier jaar zou kennen, het niet gedaan zou hebben, vertelt echter (uit voorzorg?) van “veel gezondheidsproblemen” van de verdachte.

Brandstichting is ook een bij ons bekend populair middel van de zogenaamde “vluchtelingen” om uiting te geven aan hun frustratie over afgelopen respectievelijk niet verlengde verblijfsvergunningen – of over te weinig chocoladepudding.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/20/brand-in-de-kathedraal-van-nantes-vluchteling-uit-rwanda-in-hechtenis/#comment-1221091