Wilders: “Rutte laat Nederland keihard in de steek!”

rutte

Premier Mark Rutte zat vrijdag aan het diner met de Italiaanse premier Giuseppe Conte. Ze spraken onder meer over het Europees herstelfonds. Rutte trekt een harde lijn bij dat fonds, maar ‘lijkt nu meer ruimte te zoeken in de Europese discussie’.

PVV-leider Geert Wilders drong er bij de premier op aan om nee te zeggen tegen het EU-herstelplan. “Het kan niet zo zijn dat de Nederlandse belastingbetaler moet gaan betalen voor de Italianen die zelf nauwelijks belasting betalen! Besteed het geld aan onze eigen mensen!”

Wilders zei dat we met de miljarden die we nu aan Zuid-Europa geven beter hier in Nederland de btw kunnen verlagen, het eigen risico in de zorg meteen afschaffen en voor onze eigen mensen de belastingen fors verlagen. “We moeten onze eigen mensen helpen. Geen miljarden van ons zuurverdiende belastinggeld naar Zuid-Europa. We zitten zelf in een crisis. Dat geld moet hier worden besteed aan onze eigen mensen.”

Schandalig!

Daarnaast krijgt Frankrijk een gift van 39 miljard euro en gaat dat land met ons geld de lonen verhogen van zorgmedewerkers. “Hou daar mee op! Geef dat geld aan onze eigen zorgmedewerkers die nog steeds wachten op hun welverdiende loonsverhoging.”

We betalen dus mee aan tientallen miljarden voor zorgmedewerkers in Frankrijk, maar ook aan een btw-verlaging in Italië en een basisinkomen in Spanje. “En niets voor Nederland. Rutte laat Nederlanders keihard in de steek. Schandalig!”

Wilders heeft een motie van wantrouwen ingediend tegen Rutte. Rutte kan zo het erelidmaatschap van D66 aanvragen!

We betalen dus mee aan tientallen miljarden voor zorgmedewerkers in Frankrijk, BTW-verlaging in Italië en een basisinkomen in Spanje.

Overigens gelden voor Rutte kennelijk andere coronaregels. Hij hield zich tijdens de ontmoeting met Conte niet aan de 1,5 meterregel waar bedrijven 4350 euro en burgers 390 euro boete plus aantekening op het strafblad voor krijgen.

Geert Wilders (@geertwilderspvv) July 14, 2020

Bron: https://www.ninefornews.nl/wilders-rutte-laat-nederlanders-keihard-in-de-steek-schandalig/