KLEURCODES PER LAND!

Kleurcode bepaalt regels, maar je kan (nog) niet afgaan op i ...
Kleurcodes per land

Ter herinnering: Buitenlandse Zaken kent de EU-landen een kleurcode toe. De kleuren geven reisadviezen aan. De lijst is opgesplitst in ‘vertrek’ en ‘terugkeer’.

Indien u terugkeert uit Zweden, het Britse Leicester en de rode regio’s in Spanje en Portugal moet u twee weken in quarantaine en verplicht een test ondergaan.

Voor Portugal gaat het om de regio’s Amadora, Odivelas, Sintra, Loures en Lissabon in Portugal. In Spanje zijn het district Segrià (Catalonië) en het district La Mariña (provincie Lugo, Galicië) rood bevonden.

Zweden is nieuw op de rode lijst. Het land was een opvallende afwezige bij de eerste updates, omdat daar veel regio’s met veel nieuwe besmettingen kampen.

Oranje zones. Daarnaast zijn er qua ‘terugkeer’ ook oranje zones. Die waren er eerder niet. Wie daar op vakantie gaat, moet bij terugkeer ‘verhoogde waakzaamheid’ aan de dag leggen, aldus de FOD. Er wordt ook aangeraden om de huisarts te contacteren.

Het gaat om de Oostenrijkse deelstaat Oberösterreich, Bulgarije, Kroatië, de Spaanse regio Aragon, Luxemburg, het Italiaanse Trente, De Algarve en Alentejo in Portugal, het Zwitserse kanton Ticino, Roemenië, de Tsjechische regio Moravië-Silezië (Moravskoslezský), de Poolse regio Slaskie en de Britse regio’s Midland, North East & Yorkshire, Northern Wales en Noord-Ierland. Alle andere zones in Europa zijn dus groen.

Bij terugkeer: Wie terugkeert uit een zogenaamde rode zone moet verplicht in quarantaine. Wie de regels niet volgt, riskeert een boete tot 4.000 euro.

https://wordpress.com/block-editor/post/eunmask.wordpress.com/80284