Dramatische veiligheidssituatie in New York: de “Big Apple” in verval!

(Door: Torsten Groß – Vertaling: E.J. Bron)

De links-staat in gevecht om de macht in de VS

New York, het ooit schitterende kroonjuweel van de VS, dreigt in het teken van de coronacrisis, protesten van de radicale “Black Lives Matter”-beweging en een onbekwame linkse burgemeester onder de heerschappij van het gepeupel te raken. De “Big Apple”, zoals we die tot nu toe kenden, zou ten onder kunnen gaan!

Alleen al een blik in de criminaliteitsstatistiek van New York openbaart iets angstaanjagends: het geweld explodeert. In de eerste helft van het jaar 2020 is het aantal mensen dat door criminelen met vuurwapens werd verwond of gedood in vergelijking met dezelfde periode het jaar daarvoor met 51% naar 616 gestegen. Alleen al in juni waren er 250 slachtoffers te beklagen. In het jaar daarvoor waren dat er maar 97. Bovendien werden er in het lopende jaar in New York 176 moorden gepleegd, wat overeenkomt met een stijging van 23%. Het aantal inbraken is met 119% en het aantal autodiefstallen met 48% toegenomen.

Veel New Yorkers maken burgemeester Bill de Blasio voor de dramatische veiligheidssituatie verantwoordelijk. De Blasio, die tot De linkervleugel van de Democratische Partij behoort en de stad sinds 2014 regeert, heeft als reactie op de protesten van de “Black Lives Matter”-beweging (BLM) na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd aangekondigd de middelen voor de politie met $ 1 miljard te korten.

RP: Bekijk hieronder het resultaat:

VS-Baltimore-getto
RESULT: GHETTO’S
Tony's Kansas City: Kansas City Crime Expert: Baltimore Deadly ...
RESULT: Black Areas
PI News (2)

https://ejbron.wordpress.com/2020/07/11/dramatische-veiligheidssituatie-in-new-york-de-big-apple-in-verval/