Natuurlijk is onderzoek naar Corona-aanpak nodig!

Kabinet Rutte

De Tweede Kamer stemt dinsdag opnieuw over een voorstel om de aanpak van de coronacrisis door het kabinet door buitenstaanders te laten beoordelen. Dat onderzoek moet er zo snel mogelijk komen, schrijft Bram Hahn.

Na een lange periode van eensgezinde steun voor de manier waarop het kabinet de coronacrisis aanpakte, groeiden de laatste weken de twijfels over de strategie. In tijden van crisis is het verstandig de rijen te sluiten, was bij de meeste politieke partijen de houding, maar er drongen zich steeds meer vragen op.

Er zijn meer dan genoeg onbeantwoorde vragen!

Waarom zijn er in Nederland in vergelijking met bijvoorbeeld Duitsland en Denemarken veel meer slachtoffers? Waarom duurde het zo lang voor personeel in ziekenhuizen en zeker in verpleeg- en verzorgingshuizen de juiste beschermende hulpmiddelen en de mogelijkheid tot testen kreeg? En wat hebben het Outbreak Management Team en het kabinet precies voor ogen met de uitbreiding van de IC-capaciteit?

Legitieme vragen, die een antwoord verdienen. Niet alleen omdat het kabinet nu eenmaal de plicht heeft om zich te verantwoorden voor zijn beleid, maar ook om er zo snel mogelijk lessen uit te leren. De debatten over de corona-aanpak leveren vooralsnog onvoldoende antwoorden op die vragen op!

https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2020/06/natuurlijk-is-onderzoek-naar-corona-aanpak-nodig-761633/