Petitie: help mee tijgerleed te stoppen!

Tijger

Toerisme en medicijnen

Tijgers zijn gewild in het toerisme. Er is een grote vraag naar tijgers voor toeristische attracties. Op veel plekken waar tijgers worden aangeboden voor vermaak, worden ze tevens gefokt. Uit ons onderzoek ‘Tiger selfies exposure: a portrait of Thailand’s tiger entertainment industry’ uit 2016 blijkt dat er jaarlijks maar liefst 375 tijgers werden gefokt in Thailand op 17 plekken waar tijgers ook werden aangeboden voor ‘vermaak’. Het rapport heeft de snelgroeiende industrie blootgelegd; het aantal tijgers in gevangenschap nam ook de afgelopen jaar drastisch toe. De tijgers dienen als fotoaccessoire of knuffeldier voor toeristen, die daar grof geld voor neerleggen. De dieren worden vaak heel jong bij hun moeder weggehaald. Toeristen mogen de tijgertjes ‘verzorgen’ en betalen bijvoorbeeld om ze een fles te geven. Hun leven lang leven de tijgers onder erbarmelijke omstandigheden in kooien of aan de ketting. Ze worden geslagen en compleet uitgebuit. Zo’n leven kan niet verder weg staan dan het leven dat een tijger in het wild zou hebben…

Veel tijgers die worden gebruikt voor toerisme, worden later gedood en verwerkt tot traditioneel medicijn. In Azië wordt geloofd dat lichaamsdelen van tijgers allerlei kwalen kunnen genezen: van kanker tot vruchtbaarheidsproblemen. En dat terwijl er wetenschappelijk bewezen plantaardige alternatieven bestaan.

Jonge tijgertjes worden bij hun moeder weggehaald en in kooien gestopt of aan de ketting gelegd. Geslagen, uitgehongerd en uitgebuit, om te dienen als foto-accessoire of knuffeldier voor toeristen. Zelf hebben ze geen stem; daarom hebben ze die van ons hard nodig!

Tijgers – Geen entertainers

De wereldwijde handel in wilde dieren is wreed en veroorzaakt enorm dierenleed, met tijgers als een van de meest uitgebuite wilde dieren. Alleen al in Thailand leven meer dan 1.500 tijgers in gevangenschap voor vermaak van mensen. Dat is de helft van alle wilde tijgers op de wereld.

Het lijden van tijgers moet stoppen. Daarom roepen we de Thaise overheid op om hier een einde aan te maken! Teken de petitie en roep op tot een verbod op het fokken van tijgers in gevangenschap.